“Фондацията” на турне в Австралия и Нова Зеландия, утре вечер свири в Мелбърн

Иван Лечев, Дони, Кирил Маричков, Славчо и Венко Поромански (от ляво на дясно)  се снимаха на летище “София” и изпратиха снимката на “24 часа” преди да отлетят за Австралия.   СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ

Посреща ги българският щангист Благой Благоев, билети за супергрупата няма от дни

Супергрупата “Фондацията” изнася първия си концерт в Австралия утре вечер пред сънародниците ни в Мелбърн. Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански тръгнаха на 10-и сутринта за Истанбул, а оттам до Сингапур. “В Сингапур имаме престой за разглеждане и след това сме в Мелбърн на 12-и рано сутринта”, каза Дони преди полета и изпрати за “24 часа” снимка от летище София.

В Мелбърн ще ги чака българският щангист с три световни титли Благой Благоев, който е треньор там от 25 години. Билетите за концерта им са напълно разпродадени. Само на “търси се” може да се намерят и за другите им 4 концерта.

“Три пъти се наложи да сменяме залите. Започнахме на клубно ниво от по 250 места, но интересът бе толкова голям, че последователно организаторите наемаха все по-големи зали”, обясни Дони преди отлитане.

На 14 февруари групата свири в Аделаида, на 20-и - в Бризбейн, на 21-и - в Сидни, а на 27-и “Фондацията” ще отскочи и до Нова Зеландия за концерт в най-големия град Окланд.

“Фондацията” отива с разширен репертоар от златните песни на “Щурците”, ФСБ, Б.Т.Р. и дуета Дони и Момчил. “Песента “Дива роза” от дуета ни с Момчил сега ще изпълним с Кирчо Маричков, който прибавя допълнителни идеи във вокалите. Ще започваме концертите си с “XX век” на “Щурците”, която също е нова в програмата ни. Другата новина е, че песента ни с Нети “Този филм” ще пеем в дует с Иван Лечев - обясни Дони и добави: - Има още континенти, на които не сме свирили. Наесен може да разширим турнето си в САЩ с концерти и в Латинска Америка - Бразилия и Аржентина.”

Преди това обаче да се подготвят феновете в България, тъй като на 4 април в зала 1 на НДК музикантите ще излязат на сцената заедно със Симфоничния оркестър на БНР с диригент Григов Паликаров. Билетите са на цени от 15 до 55 лв., но има и ограничен брой от 70 лв. с подарък от “Фондацията”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене