Дъщерята на Хайтов за нападките на Терзийски: Аз съм по Хайтовски гневна

Калин Терзийски нарече "слуга" Николай Хайтов в интервю в нетрезво състояние. Кадър Нова тв

Миналата седмица предаването "Комбина" по Нова тв излъчи интервю с писателя Калин Терзийски, което предизвика доста полемики - не само защото Терзийски е пиян по време на интервюто, а и защото нападна две от големите имена в българската литература - Йордан Радичков и Николай Хайтов.

"Малко е да кажа, че съм обидена, аз съм по Хайтовски гневна. Обръщам внимание на думата слуга. Хайтов бил слуга заедно с Радичков на бившия режим. Всичко може да се каже за Николай Хайтов, но не и че е бил слуга. Това е пълен антипод на неговата същност, произход, характер и творчество", заяви в студиото писателката Елена Хайтова, дъщеря от първия брак на Николай Хайтов.

"Баща ми беше обществено ангажиран. Освен че успяваше да пише, се занимаваше и с делата на Съюза на писателите. Помагал е и на хора, случайно поискали помощта му", разказа скулптурът Александър Хайтов-син от втория брак на Николай Хайтов.

Според Александър Хайтов, неговият баща винаги е имал врагове, това е разбираемо, но същото не важи за Радичков. Стана ясно ,че протестът на децата на Хайтов е не само срещу думите на Терзийски срещу Николай Хайтов, а и срещу същите обиди, отправени към Йордан Радичков.

„Ние вече осъдихме един подобен човек за същата история, безотговорни приказки, които не може да докаже. Затова отново ще подведем и Калин Терзийски под отговорност, ако се извини, тогава няма да прибягваме до тази мярка”, посочи Александър Хайтов.

Според Елена Хайтова, баща им се е срещал с Тодор Живков по повод на издирването на костите на Васил Левски, но не е бил любимец на властта по никакъв начин.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене