7 начина да не отблъскваме любовта

Повишете
самооценката си
и влагайте във
връзката си,
вместо да
се мъчите
от съмнения

Денят на влюбените е и отвсякъде ви заливат балони сърца, картички с любовния обяснения и снимки на щастливи двойки, вие се чудите кому е нужно това. Отдавна нямате човек до себе си, преживели сте тежък развод или не чувствате връзката с половинката си? Истината е, че има голяма вероятност сами да сте виновни за това. И редица учени го доказват – много от нас затварят сърцата си и се отдалечават от любовта по свое желание, без да го усещат. За съжаление, тези механизми, които сами изграждаме, за да се предпазим отново да не ни наранят, всъщност се обръщат срещу нас. И в крайна сметка ни носят още повече болка и самота. Ето как да осъзнаете как отблъсквате любовта и как отново да я потърсите и да си дадете шанс да бъдете щастливи.

Хвърляте вината

върху себе си за

провалените връзки

Жените най-често се нараняват сами емоционално, докато си мислят, че са заслужили състоянието си. Правят го дори докато си казват наум: “Не съм достатъчно слаба”, “Прекалено съм стара”, “Не съм добра съпруга”. Колкото и да е трудно да отблъснете подобни мисли, трябва да го направите. Всеки, който иска да има добра и стимулираща връзка, наистина я заслужава. Повишете самооцеката си, като вместо непрекъснато да се вглеждате в недостатъците, откриете положителните си черти. За това помага медитацията и дори воденето на дневник, а в краен случай и терапията със специалист. Щом осъзнаете своята ценност и може да защитавате позицията си, ще привличате мъже от съвсем различен калибър, с които ще се чувствате наистина пълноценни, казват специалистите.

 

Разчупете модела си на поведение, като пробвате нещо различни – например бързите срещи.
Разчупете модела си на поведение, като пробвате нещо различни – например бързите срещи.

Оплаквате се

непрекъснато

Някога чували ли сте за закона на привличането? Според него всяко нещо, което ни се случва – добро или лошо, е привлечено от самите нас. Например, ако имате тежки моменти на работа, сами привличате това. Този закон важи всеки ден, всяка минута. Така и ако постоянно мислите за неприятния край на последната си връзка - това няма да ви донесе голямата романтика в следващата връзка. Емоционалното състояние на ума ни влияе на енергията на тялото ни – така тя става като магнит, който може да привлича, но и да отблъсква любовта, категорични са специалистите. И допълват: “Привличаме хора, които са в същото емоционално състояние като нас самите.” Така че, ако сте се фокусирали на отрицателните мисли, нито срещите, нито мъжете на тях ще ви донесат положителни емоции. Вместо да си губите времето с тях, седнете и помислете, пък ако искате, си запишете нуждите и желанията, които така и не стеуспели все още да изпълните във връзките си. Както и защо. После поговорете с някого, на когото наистина вярвате, за всичко това.

Правите все едни и

същи неща, а

очаквате различни

резултати

Понякога отнема месеци, дори години, за да осъзнаете повтарящите се модели в поведението си. А ще ви трябва още повече време, за да ги промените. Така че, ако все намирате любовта на грешно място (при женени мъже, лъжци или вдетинени мъже), може би е време да преосмислите поведението си. Вгледайте се в това как обикновено срещате мъжете и типа, към когото се насочвате. Едва след като направите тази самооценка, ще успеете да потърсите нещо различно. Сменете нощния клуб, който посещавате с приятелките си. Влезте в новите технологии и социалните мрежи за неомъжени. Пробвайте спийд дейтинга – бързите срещи, при които на едно място се събират 10 мъже и 10 жени и всеки има по 6 минути, за да поговори с представителите от срещуположния пол, като отбелязва на специална форма с кого би искал да се срещне повторно. Дори и нищо да не излезе, ще можете да се похвалите с 10 срещи за една вечер.

Не се наранявайте сами, като си мислите, че не сте достатъчно слаба.
Не се наранявайте сами, като си мислите, че не сте достатъчно слаба.

Вторачили сте се в

миналата си връзка

Ето още един съвет – ако все още следите живота на бившето си гадже, дори и ако само веднъж месечно поглеждате към профила му във фейсбук, така може сами да си пречите някой хубав мъж да влезе в живота ви. Опитайте се да не се срещате с бившия си, дори и той да идва у вас, за да взема децата за уикенда. Блокирайте профила му във фейсбук, престанете да го следвате в инстаграм. Може да си мислите, че дори и разведени, пак ще си останете добри приятели, но колкото по-малко знаете за него, толкова по-лесно ще продължите напред след провала на връзката ви. Здравословно е да си дадете малко време да се възстановите след нея. Но ако са минали години от развода или раздялата, е крайно време да излезете навън. “Ходенето по срещи е като упражненията – трябва да ги направите, а не да мислите за тях”, казват учените.

Не се разкривате пред

половинката си

Отдръпвате ли се от разговора всеки път, когато партньорът ви ви попита за детството ви или за повече подробности от интимния ви живот? Така всъщност оставате в своята емоционална зона на комфорт, което може да ви изиграе лоша шега. Когато отказвате да бъдете уязвими, това означава, че се срамувате от своите желания и нужди. Това създава преграда между вас и половинката ви и може накрая да доведе и двамата да се криете зад стени от мълчание, дори лежейки един до друг в спалнята ви.

Прекалено сте

ангажирани за

сериозни връзка

Имате много ангажименти, амбиции за бъдещето и нямате време за нищо друго освен работата? Влюбването е доста голям приоритет за всички нас, така че е важно да осъзнаете, че можете да балансирате любовта с всичко останало. Ако се опитвате да носите много дини под една мишница, поговорете с половинката си. Ако е точният човек за вас, той ще ви подкрепи в правенето на кариера и другите важни неща в живота. А в същото време това ще покаже на любимия ви колко ценно е мнението ви и ще подсили още повече любовта ви.

За да продължите напред, престанете да следите бившия си дори във фейсбук
За да продължите напред, престанете да следите бившия си дори във фейсбук

Несъзнателно губите

връзката с

партньора си

Отдавна имате човек до себе си, но може лесно да го загубите, ако не влагате достатъчно във връзката си. Губим любовта, като се вторачваме в глупави детайли, например като ставаме прекалено подозрителни, казват учените. Да, понякога може наистина да имате повод да сте ревниви, но в повечето случаи всички подозрения се оказват безпочвени. И накрая сте загубили не само времето си в глупави размисли, а и доверието на половинката си. Така че се отдайте пълноценно на това, което имате, за да изпитате всички радости на щастливата връзка.

Прекалено сте заети, за да имате време за любов? Всъщност може да балансирате всичко в живота си с правилния човек до себе си.
Прекалено сте заети, за да имате време за любов? Всъщност може да балансирате всичко в живота си с правилния човек до себе си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене