На 14-ите награди на телевизия "Планета" Галена бойкотира Пайнера

Бясна, че Преслава й отне приза „Певица на годината“ 

Фолкпевицата Галена бойкотира шефа си Митко Пайнера! Изпълнителката най-демонстративно не се появи на наградите на телевизия "Планета", защото е била бясна, че няма да бъде обявена за певица на годината.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България Днес"!


От седмици Галена се приготвяла да грабне най-престижната награда в родния фолк, тъй като имаше много силна професионална година. Феновете й също бяха сигурни, че тя ще е голямата победителка на вечерта. Часове преди церемонията, която се състоя в залата на столичен хотел, Галена обаче научила от свои вътрешни източници, че нейната най-добра приятелка Преслава ще стане певица №1.

Галена
Галена

Огорчената смядовчанка изпаднала в шок и се затворила вкъщи, като категорично заявила, че няма да се появи на сцената. Ръководството на "Пайнер" се опитало да я убеди да дойде, но след няколко увъртания час преди концерта тя категорично отказала.

Кали откри концерта
Кали откри концерта

Певицата дори не си беше направила труда да изпрати човек от свое име, който да вземе другите й награди, и така се получиха доста неловки моменти на концерта. "Галена по неясни причини, но сигурно са основателни, не е в залата", запелтечи рапърът Устата, който бе водещ на церемонията. Залата буквално се превърна в кошер, в който се коментираше как Галена си е позволила подобен бойкот.

Дует "Ритон" наградиха Преслава
Дует "Ритон" наградиха Преслава

Собственикът на "Пайнер" инж. Митко Димитров беше разлютен от постъпката на една от водещите си певици. "България Днес" научи, че бойкотът на изпълнителката няма да остане ненаказан и тя ще бъде глобена с няколко хиляди лева. Това означава, че на някои от следващите си участия ще пее без хонорар.
"Не й прави чест на Галена - цели 5 други награди й присъдиха, а тя се сърди. Уж с Преслава са най-добри приятелки, а демонстрира грозно неуважение към нея", коментираха присъстващите в залата.

Преслава и Фики обраха големите награди
Преслава и Фики обраха големите награди

Самата Преслава пък грееше от щастие, че взема 7-ата си награда за певица на годината, която получи лично от Катя и Здравко от дует "Ритон". "Това са моите мама и татко от пиесата "Гъмео и Пресиета", така че се радвам, че точно те ме награждават", заяви Преслава, стискайки силно пластиката за най-желаното отличие. И докато емоциите в залата бушуваха, Галена си пусна в личния профил във Фейсбук снимка от дома си с текст "Здрава съм. Обичам ви много".

Емануела е в отлична форма
Емануела е в отлична форма

Въпреки че не бе коронясана за певица на годината, Галена получи статуетки "Оригинално присъствие на концертна сцена", "Най-гледан изпълнител в канала на телевизия „Планета“ в YouTube", "Артистично присъствие във видеоклип", "Дует на 2015" и "Идол на 2015". Изглежда обаче тези категории не задоволяват Галена, която се е целила единствено в най-важната статуетка. В същото време пък Преслава взе само голямата награда и нищо повече, въпреки че беше номинирана в почти всички категории.
Галена не беше единственото голямо име, което отсъстваше от фолксъбитието на годината. Ивана предпочете да приеме професионално участие във Варна, вместо да пътува до София. Нейната награда за традиция и иноваторство беше взета от дъщеря й Теодора. Константин също го нямаше, като изненадващо той не спечели нито една статуетка и затова се породиха съмнения, че и той може да е разочарован и да е бойкотирал събитието.

Анелия се изненада от наградите си
Анелия се изненада от наградите си

В битката при мъжете нито имаше драма, нито пък изненади. Синът на Тони Стораро - Фики, стана певец на годината за втори пореден път. Той беше шумно подкрепян от семейството си и фамилията на Софи Маринова. Големият му конкурент Галин беше провъзгласен за музикален идол. Заради бойкота на Галена той изненадващо имаше възможността да закрие концерта - чест, за която певиците на спират да се боричкат през годините.

Мария беше придружена от "стъклен човек"
Мария беше придружена от "стъклен човек"

Награди имаше за почти всички големи имена - Анелия получи за песен на годината - "Генерал", ДесиСлава за дуета си с Галена - "Твоите очи", Емилия и Борис Дали за балада - "Обичай ме", Мария за албум - "100 лица". Сестрата на Преслава - Ивелина Колева, стана най-добра фолклорна изпълнителка.
Джена не взе важни награди, но пък се показа публично с годеника си - Атанас Стоев-младши, който е син на основателя на "Канарите" Атанас Стоев. Двамата не спираха да се държат за ръце и прекараха почти цялата вечер прегърнати и далеч от останалите им колеги.

ДесиСлава показа пищно деколте
ДесиСлава показа пищно деколте

За пръв път фолкнаградите не се проведоха в зала 1 на НДК, а в кокетна зала на столичен хотел. Ограничен беше и броят на присъстващите, като само 800 души изгледаха на живо церемонията.

ЛАФОВЕТЕ НА УСТАТА

Устата разчупи церемонията с шеги
Устата разчупи церемонията с шеги

Рапърът Устата, който беше водещ на концерта, определено успя да създаде добро настроение. Той блесна с шеги, които искрено разсмяха публиката:
- Идвайки към концерта, ме спряха полицаи и ме попитаха къде отивам. Отговорих им, че със сакото ми с логото на телевизия "Планета" съм само за симпозиум на физици;
- Знаете ли кое е общото между фолкпевиците и буквите? Някои от тях са съгласни;
- Аплодисменти за Жени Калканджиева, която е миска от миналия век;
- Обръщайки се към Николета Лозанова: Давай, малко коте, ти си;
- Щях да питам дали има луди в публиката, ама всички сте с покани.

Иво АНГЕЛОВ

Снимки: Антоанета ЙОТОВА

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене