Международният майсторски клас на Карло Коломбара в НДК става традиция

След успеха на предходния майсторски клас на Карло Коломбара през 2015 г. легендарният оперен бас се завръща в България за още една среща с младите оперни артисти. И този път майсторският клас се организира с подкрепата на Националния дворец на културата (НДК) и ще се проведе в периода 09-15 юни 2016 г.

Прослушването за участие в курса ще се проведе на 9 юни от 11:00 ч. от Самия Маестро Коломбара ще направи прослушването на младите таланти на 9 юни от 11:00 ч., когато кандидатите ще представят две арии по избор.

Участвалите в предишния курс на маестрото няма да правят прослушване.

Репетициите ще са от 9 до 14 юни в Зала 9 от 14:00 - 20:00 ч., а Гала концертът на участниците ще се състои на 15 юни от 19:00 ч. в Зала 6 под акомпанимента на Никола Таков.

Билетите за концерта вече са в продажба на касите на Билетен център-НДК и Ticketportal.bg.

През миналата година, световноизвестният италиански бас дойде отново в България, за да проведе свой майсторски клас със заключителен впечатляващ концерт на операта “Дон Карлос” в рамките на юбилейното 20-то издание на “САЛОН НА ИЗКУСТВАТА” в НДК.

ПОВЕЧЕ ЗА КАРЛО КОЛОМБАРА

Роден е в Болоня, Италия. Не могат да се изброят ролите, които е изпълнявал до момента и сцените, на които е пял.

Носител е на ред престижни награди. Още през 1986 г. получава наградата за най-добър италиански певец на конкурса G.B. Viotti; 1987 – Първа награда на конкурса As.Li.CO. И така, в хода на неговата кариера е носител на наградите: Lauri Volpi – 1994, L’Orazio Tosi – 1995, Capelli – 1999, Matassa D’oro – 2002, Premio Monteverdi – 2009.

ПОВЕЧЕ ЗА НИКОЛА ТАКОВ

Никола Таков е роден в Пловдив. Завършва хорово дирижиране в НМА „Проф. Панчо Владигеров“, след което получава дипломи за оркестрово дирижиране, акомпанимент, камерна музика и концертиране от L‘école Normale в Париж.

Специализира като грегориански певец. Носител е на награди от конкурси за грегорианско пеене и дирижиране, като от 2000 г. участва като певец и диригент в различни ансамбли за ортодоксално и грегорианско пеене.

Като диригент и музикален директор е част от много оперни и музикално-театрални представления във Франция. Като пианист-акомпанятор работи с Консерваторията в Монтарджи, в Музикалния департамент на Сорбоната и във Висшата национална консерватория за артистично и драматично изкуство в Париж.

Акомпанира рецитали на артисти като: Никола Маркезини, Надя Везу, Вивика Жано, Орлин Анастасов и др. Постоянен акомпанятор е на майсторските класове на Мартин Сюре.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене