Иван Михалев и Елина Цанкова представиха “Нови 101 отбивки”

Иван Михалев и Елина Цанкова представят книгата си. СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

“Новите 101 отбивки” правят България по-достъпна за хората.” С тези думи писателят Захари Карабашлиев и главен редактор на издателство “Сиела” представи втората книга на Иван Михалев и Елина Цанкова, чиято премиера беше в “Кредо Бонум” на 27 април.

Столичната галерия се напълни с читатели, които дълго се редяха на опашка, за да получат автограф от авторите. Двамата обясниха, че не били планирали да създадат продължение на бестселъра “101 отбивки”. Но много хора, свързали се с тях по социалните мрежи, им разказали за още красиви природни места - все малко известни.

По думите на Михалев книгата излиза в най-подходящия момент - преди Великден, когато много хора отиват на почивка до някое китно българско кътче. Неговата амбиция е да покаже България като туристическа дестинация, която не отстъпва по нищо на чужбина.

Книгата “Нови 101 отбивки” предлага превъзходни фотографии, някои от които бяха изложени на големи платна в галерията. Към снимките има кратък текст, който посочва къде се намират, както и информация за интересни места в радиус от 50 километра.

Корицата на второто издание е избрана по доста нестандартен начин. Читателите са гласували на страницата на блога на авторите, избирайки между три варианта. Най-много гласове събрал кадърът на екопътека “Искър - Панега” край Луковит.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене