Алисия Викандер ще бъде следващата Лара Крофт

Факсимиле: hollywood reporter

Притежателката на „Оскар” Алисия Викандер върви по стъпките на Анджелина Джоли. Тя ще бъде следващата актриса в ролята на археоложката и авантюристка Лара Крофт в продължението на „Томб Райдър”, пише „Лос Анджелис таймс” (Los Angeles Times) в четвъртък, цитиран от АФП.

Пълнометражният филм ще проследи младежките години на Лара, когато тя се впуска в първото си приключение, пише вестникът, цитиран от БГНЕС. Режисьор е Роар Утхауг от Норвегия.

През 2001-ва година на големия екран бе пренесена успешната видеоигра от 1996 г. “Томб Райдър”. Там за масовата публика изгряха устните и други красоти на реалната Анджелина Джоли.


Режисираната от Саймън Уест високобюджетна филмова адаптация събра почти 300 милиона долара (275) в световното киноразпространение и две години след премиерата си получи продължение. Приходите на втората част (175 милиона долара) не успяха да оправдаят очакванията на продуцентите и стана ясно, че историята ще бъде продължена от други екипи.

"Метро-Голдуин-Майер" (MGM) купи правата за франчайза през 2012 г. Все още няма официално потвърждение, че в ролята на героинята ще влезе 27-годишната шведска актриса.

Дъщерята на театрална актриса и психиатър Алисия Викандер се ражда през 1988 г. в шведския Гьотеборг. Когато се присъединява към престижния Кралски шведски балет тя е само на 15 години. Но най-накрая се отказва от танцовата кариера, за да стане актриса.

Шведската актриса Алисия Аманда Викандер е най-добра в поддържаща роля, посочиха по-рано през годината членовете на Американската киноакадемия . Тя получи статуетката "Оскар" за ролята си във филма "Момичето от Дания" (The Danish Girl). През 2016 я очакваме в поредния епизод на "Борн".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене