7 фрази, които не бива да му казваме

Има някои женски фрази, които съсипват дори и най-хармоничната връзка. Става дума за изреченията, които вкарват мъжете в задънена улица, унижават ги или провокират агресия.

Не ме обичаш (не ме забелязваш, не ме цениш и т.н.).

Когато една жена произнася подобна фраза, това означава, че не й достига внимание и изпитва съмнения в любовта на половинката си. Мъжете я възприемат като упрек и нападение. И не знаят какво да отговорят или направят. От тук скандалът е само на една крачка. За да го избегнете, просто обяснете спокойно това, което изпитвате.

Мъжът на приятелката ми се справя по-добре

Независимо дали става дума за нови обувки, ремонт вкъщи или почивка, никога не бива да сравнявате своя мъж с другите. Още един важен момент е, че мъжете и жените имат различни методи за възприятие на информацията. Мъжете са конкретни и трябва да им се говори прямо и ясно. По-добре кажете направо, че сте си харесали обувки, а не подмятайте, че мъжът на еди-коя-си й ги е купил – със сигурност ще постигнете по-добър ефект.

Ако знаех, че ще е така, никога не бих се омъжила за теб (не бих ти родила дете и т.н.)
Когато сме направили житейски избор, това е наше решение – с всичките права и отговорности, които произтичат от него. Няма смисъл да строите връзката си върху собствените си очаквания за другия.

Живееш с мен, защото ти е удобно – изчистено, сготвено и т.н

Обикновено тази фраза е характерна за жени, които са се нагърбили с всички домакински задължения. Не очаквайте мъжът ви да се досети какво искате от него – помолете го да ви помага и обяснете, че сте изморявате и ви е трудно да се справите сама.

Нали ти казах

Мъжът разчита тази фраза като: „Много добре знаех, че ще се провалиш, тъй като не правиш нищо добре“. С други думи – като подценяване на способностите му.

Вие мъжете винаги така правите
Тук също важи правилото да не поставяте различните хора под една категория. Когато редовно го правите, мъжът започва да си мисли, че вече не е важен във вашите очи – престанал е да бъде любим, силен, умен и единствен. И започва да търси грешки във всяко свое действие.

Не, благодаря, ще го направя сама
Желанието на един мъж да помага на жените е адекватна и здравословна реакция. И когато има такъв порив, не бива да го отклонявате. Отказвайки помощ, подавате сигнал, че сте силна и можете да правите всичко сама. Ако го повторите няколко пъти, скоро ще ви се наложи да правите всичко сама. Не отнемайте на мъжа удоволствието да е силен. И непременно му благодарете за помощта.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?

Напишете дума/думи за търсене