400 деца и юноши идват за феста "Малкият принц" във Велико Търново

От 5-ти до 8-ми май Велико Търново става столица на детско-юношеското театрално изкуство. През 2016 г. над 45 театрални колектива заявиха желание за участие във фестивала „Малкият принц” в Старата столица. Селектирани са 28, съобразно творческите им характеристики и анотации към спектаклите. Предимство за участие имат институции, представящи двете възрастови групи, както и носители на награди от други фестивали. Така през четирите фестивални дни търновци и гости на града ще могат да наблюдават в МДТ „Константин Кисимов” 400 деца и юноши от цяла България в 13 детски и 14 юношески спектакъла. Председател на журито, което ще оценява участниците, е режисьорът Николай Априлов. На 5 и 6 май ще се състезават 12 детски спектакълa. Награждаването е на 6 май след състезателния ден. На 7 и 8 май ще се състезават 14 юношески спектакъла, а награждаването ще е на 8 май.

През 2015г. онлайн платформа за борба с дискриминацията, представяна от Мимо Гарсия, изяви желание да връчи награда „Творец против дискриминацията“ и спонсорира домейна и хостинга на сайта на фестивала www.festivalmalkiyatprints.info . И тази година платформата връчва парична награда, грамота и плакет.

Общият награден фонд от 2720 лв. е осигурен от Община Велико Търново. Всички участници получават персонални подаръци от Община Велико Търново и НЧ „Извор“ с.Самоводене, по чиято инициатива възниква фестивалът. Той има за цел да стимулира театралното изкуство за деца и юноши и да предостави възможност за сценични изяви, творчески срещи и дискусии на театралните състави от страната. Детският театър черпи сили и вдъхновение от съхранените български национални традиции.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене