Mahindra се опитва да пробие в Европа с електрическа кола за 16 000 евро

Mahindra пуска в Европа електрическия градски автомобил E2O. Малкият електромобил струва около 16 000 евро и има място за четирима души. Дългият 3,3 метра модел стартира първоначално продажбите във Великобритания още в началото на май.


Продажната цена на Острова не е случайна, като Mahindra ще си спести скъпия редизайн на E2O, защото Индия също е страна с десен волан. Производителят обяснява значително по-високата цена в сравнение с вътрешния пазар, където Mahindra E2O струва около 9000 евро, с по-високото качество на салона, по-надеждното оборудване за безопасност и повечето глезотии и екстри.


Mahindra E2O е широк само 1,6 метра, тежи 830 килограма и се задвижва със сравнително малли акумулатори и агрегат. Европейската версия на Mahindra E2O се захранва от електромотор с мощност 31 квт, литиево-йонната батерия с капацитет от 14 квтч. В Индия Mahindra E2O е с много по-слабо задвижване - 19 квт.


Времето за зареждане на батерията е определено на девет часа, като по-скъпите версии (срещу доплащане от 3500 евро) ще разполагат с функция за бързо зареждане. С максимален пробег от 140 километра Mahindra E2O е предимно за градско каране и такова на близко разстояния. Максималната скорост на индийското возило е 100 км/ч.

Ускорението от 0 до 80 км/ч отнема цели 18 секунди. То е изкуствено "спънато", за да не са хаби бързо батерията.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене