Кой е най-мразеният телевизионен образ ?

Рамзи Болтън в момента е може би най-мразеният телевизионен образ отбелязва в материал американският вестник "Ню Йорк Таймс". Но ако попиташ Иуан логичния следващ въпрос - "Върху какво друго работите в момента?",предизвикателството става по-голямо. "Играя младия Хитлер", отговаря той, имайки предвид ролята си в британския телевизионен филм "Художникът Адолф" (“Adolf the Artist”). С познатата си усмивка на Рамзи, Иуан признава, че е обхванат от typecasting в актьорството - силно идентифициране на един и същи актьор с еднакъв образ - в случая, образа на злодея психопат.

В ролята на младия Хитлер
В ролята на младия Хитлер

Вече трети сезон от "Игра на тронове" Иуан е емблема на най-мрачните човешки импулси. Откакто навлезе в сериала в сезон 3, Рамзи Болтън се подвизава като свръхамбициозен, легализиран син - бивше извънбрачно дете или копеле, династически обсебен от баща си и с инстикти да извършва някои от най-бруталните злоупотреби с хора и подчинени, които човек дори не би могъл да си представи.


30-годишният актьор всъщност е от Уелс и е отраснал в Кардиф. В момента живее в Лондон. "Не се оплаквам", казва той.


Героят му Рамзи смята за нещо като смесица между откачения Жокер на Хийт Леджър и Денис белята, с нотка от перченето на Лиъм Галахар - диспептичния бивш вокалист на Oasis. Полученият образ на Рамзи оглавява онлайн списъци на "най-мразените" хора по телевизията. Читатели на изданието The Atlantic в САЩ вече посочиха, че Рамзи е "действителният най-лош образ по телевизията", по-зъл дори от Ханибал Лектър и Уолтър Уайт.

След като изгубихме Джофри Баратеон (злия млад крал престолонаследник - б.р.), имахме оформена липса на образа на психопат в света на троновете. Но Иуан внася терор и зловещина както Джофри дори не успя. Имахме нужда от някой, когото да мразим, и да обичаме да го мразим", обяснява в имейл Софи Търнър - актрисата, която играе измъчваната от Рамзи Болтън - Санса Старк.


В новия шести сезон образът на Рамзи се задълбочава повече, подсказва самият Рион. Създателите на сериала Дейвид Нениоф и Ди Би Уайс пазят развитието на героите в дълбока тайна, но се очаква Рамзи да извърши "много лоши неща". В същото време Иуан признава, че му е било дълбоко смущаващо да изиграе по-рано изнасилването на младата принцеса Санса и не е спал в нощта преди изработването на тази сцена. След това са последвали множеството гневни реакции на фенове от целия свят, по-гневни от тези спрямо сцени като изгарянето на клада на две невинни деца в сериала.


"Понякога човек си мисли "Боже, не може ли да направим нещо хубаво?", казва Иуан през смях. "Но в това шоу героите не са задължително стандартни герои, така че предполагам затова злодеите са дори по-лоши", продължава той.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене