Михаил Белчев и Теди Кацарова са в българското жури на Евровизия

Михаил Белчев е председателят на нашето жури. СНИМКА: АРХИВ

Михаил Белчев, Теди Кацарова, Ангел Заберски, Йоанна Драгнева и Стоян Янкулов-Стунджи ще са българското жури за тазгодишната Евровизия. Техният вот ще определи 50% от точките, които страната ни ще даде на конкурса, а останалите ще бъдат определени от гласуването на зрителите.

По регламент всяко жури за международния песенен конкурс е съставено от петима души. Единият от тях е негов председател, а другите са членове. Преди няколко дни на официалната интернет страница на конкурса се появи и пълният списък с имената на гласуващите. Председателят на нашето професионално жури ще е Михаил Белчев.

Обикновено петимата души се събират заедно, за да гледат на живо втората репетиция и тяхната работа се наблюдава от нотариус. Всеки член на журито гласува самостоятелно и трябва да оцени вокалния капацитет, представянето на сцената, композицията и оригиналността на песента и цялостното възприемане на представянето. Журито ще оценява всички представители на Евровизия с изключение на изпълнителя от своята страна.

Двата полуфинала на конкурса са на 10 и 12 май, а финалът е на 14 май. За първи път конкурсът ще се излъчва на живо и в САЩ. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене