Вегани и вегетарианци ще протестират в неделя с "трупове": Месото е убийство!

Снимка: Фейсбук

Група вегани и вегетарианци се обявиха срещу продажбата и консумацията на месо с група в социалната мрежа фейсбук "Месото е убийство".

"Група млади активисти (вегани и вегетарианци) решихме да изразим личната си позиция и отношение спрямо продажбата и консумация на животни. Ние открито и твърдо заявяваме, че "Месото е убийство!" Нашия глас е гласът на труповете в чиниите, труповете в хладилниците, труповете в кланиците, труповете на село в двора на баба и дядо, труповете които висят в супермаркета или местната месарница. Труповете не могат да говорят, но ние можем. Станете част от една вълнуваща, незабравима и драматична демонстрация. Нека всички заедно бъдем гласа на животните", пишат организаторите в групата.

"Защото, МЕСОТО Е УБИЙСТВО!!! И това не бива да бъде повече табу. Не приемаме да извъртаме поглед. Не приемаме да си затваряме очите. Не приемаме тишината, когато трябва да крещим! Не приемаме жестокостта с/у невинни. Не приемаме да се убиват невинни живи същества. Не приемаме мълчаливото съгласие. Не приемаме да стоим безучастни със случващото се. Не приемаме пасивността на тези които могат да направят нещо. Не приемаме и не приемаме!", заявяват активистите.

На 8 май, събота, от 16:00 часа ще се проведе пърформънс на бул. "Витоша" 67.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене