Peugeot преобрази 3008 в кросоувър

Peugeot показа второто поколение на модела 3008, който от ван се е преобразил на така модерния кросоувър. Кампактният автомобил ще се прави на платформата EMP2 в завода на компанията в Сошо.


В моторната гама влизат бензинови мотори 1,2 и 1,6 с мощност 130 и 160 коня. 1,6-литровият дизелов двигател ще е със 100 или 120 конски сили, а двулитровият със 150 или 180 коня. Те ще работят с 6-степенна ръчна или автоматична скоростна кутия. Французите са се отказали от дизеловата хибридна версия и ще предлагат колата с бензинов хибрид. За някои от по-мощните модификации ще се предлага задвижване на четирите колела. Кросоувърът е оборудван с нов i-Cockpit, където инструменталното табло е изцяло дигитално.


При разработването на интериора представители на марката са анкетирали повече от 2,2 милиона собственици на автомобили с първото поколение i-Cockpit, което е на разположение в моделите 208, 2008 и 308.


В новия i-Cockpit вече има 12,3-инчов екран с висока резолюция, който играе ролята на арматурно табло. Освен това в салона е монтиран 8-инчов сензорен дисплей, който прилича на таблет. От него се управляват функциите на навигационната и аудио системите.


Компактният волан също е различен и е дръпнат допълнително надолу, като по този начин се осигурява допълнително подобрена визия за водача. Има друг скоростен лост, анатомични седалки с матова тапицерия, хромирани елементи, както и нов дизайн на панелите на вратите.


Разработката получава 3D-навигация с гласови команди и информация за пътния трафик от Tom Tom Traffic, както и изображения на необходимите данни на таблото. Сред другите нововъведения са устройство Hands-free с гласов контрол, четене и изпращане на текстови съобщения и функция Mirror Screen за технологии Apple CarPlayTM, MirrorLink и Android Auto.
Салонът на автомобила е оборудван с две различни системи за осветление. Boost е за динамично шофиране и Relax за по-спокойно пътуване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене