Хасан и Ибрахим Игнатови с няколко награди от международен пиано конкурс в Полша

Хасан и Ибрахим позират с наградите си в центъра “Шафарния” в Полша. СНИМКА: ФЕЙСБУК

Хасан и Ибрахим Игнатови още веднъж показаха таланта си на международна сцена и той не остана незабелязан. Младите пианисти участваха в международен конкурс за деца и младежи “Фредерик Шопен” в Полша. Българските пианисти спечелиха няколко награди.

Хасан Игнатов беше класиран на второ място в своята възрастова група, а брат му Ибрахим също беше сред отличените в нея. Освен това изпълнението на “Мазурка” на Хасан беше обявено за най-добро изпълнение на творба на Шопен от фондацията “Георги Ферензи”. Момчето спечели и голямата награда от компанията Transbruk Barczynscy.

Талантливите близнаци бяха отличени в центъра “Шафарния”, Полша, където се проведе 24-ото издание на международния конкурс за пианисти. Сред участниците му бяха деца от Корея, Китай, Малта, Полша, Великобритания, Украйна, Германия, Русия, САЩ и Азербайджан.

Преди да се отправят към Полша, Хасан и Ибрахим започнаха своето турне с Разградската филхармония. Те свириха в Благоевград и Стара Загора, на първи юни - Деня на детето, ще са в Пловдив, а на 3 юни - в Бургас.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене