Вежди Рашидов награди в Рим актрисата Изабел Русинова

На приема по случай 24 май, даван от българския посланик в Рим Марин Райков, министърът на културата Вежди Рашидов награди с грамота и “Златен век” – печат на цар Симеон Велики, италианската актриса от български произход Изабел Русинова (Мария Изабел Кочани). Отличието е за заслугите й за развитието на българо-италианските културни връзки. „Нося България в сърцето си и затова за мен отличието е много ценно. Щастлива съм от признанието, което получавам!”, каза Изабел Русинова. Това съобщиха от Министерството на културата. 

Министър Рашидов приветства всички присъстващи с празника на българската просвета и култура и на славянската писменост.

„Всяко поколение има своите таланти, затова духовността ни обединява, където и да се намираме по света”, изтъкна министър Рашидов.

На събитието в българското посолство в Рим присъстваха министърът на външните работи Даниел Митов, Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, посланикът ни във Ватикана проф. Кирил Топалов, българската делегация от творци и народни представители, водена от министър Вежди Рашидов, дипломати, общественици, представители на българската общност и на италианската общественост. „Създали сме култура, която показва, че понятието българин е повод за гордост” – с тези думи посланик Марин Райков приветства гостите на честването на 24 май.

Сред тях бяха и български артисти от току-що приключилата Седмица на българското кино в Рим. В голяма статия в новия брой на най-старото италианско списание за кино “Cinecorriere” се разказва за успехите на съвременното българско кино.

Министърът на културата Вежди Рашидов изказа специални благодарности на директора на Българския културен институт в Рим Жана Яковлева за усилията, които тя и служителите й полагат за разпространението на българската култура в Италия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене