Как да изтрием завинаги профилa си във Facebook

Снимка: pixabay.com

Ако сте установили, че Facebook вече не е полезен или интересен за вас, може лесно да изтриете завинаги профила си. Социалната мрежа предлага и опцията да деактивирате профила си само временно, посочва digital.bg.

Деактивирайте вашия Facebook акаунт

Ако не искате да изтривате завинаги Facebook профила си, а само да си вземете почивка, можете временно да деактивирате профила си. След това когато пожелаете, можете да активирате акаунта си, без да губите данните свързани с профила ви.

- Кликнете върху стрелката сочеща надолу, и отидете в менюто „Settings“.
- Кликнете върху „Security“, намерете менюто от лявата страна.
- Кликнете върху „Edit“ в „Deactivate your account” и следвайте стъпките.

Архивирайте данните си

През годините, навярно сте качили много информация във Facebook профила си, и ако сте решили да я изтриете за постоянно от сайта, може да искате преди това да я запазите на вашия компютър. Вашите снимки, информация за контакти, съобщения и публикации, които сте споделили в сайта може да бъдат запазени.

- След като се логнете във Facebook акаунта си, отворете „Settings“ страницата като кликнете върху малкия бутон със стрелка сочеща надолу разположена в горния десен ъгъл и кликнете върху „Settings“.

- В „General account settings” страницата, кликнете върху „Download a copy of your Facebook data.”

- Кликнете върху бутона „Start my archive”. Ще трябва да въведете отново паролата си, и след това да кликнете върху бутона отново. След като архивът е готов да бъде изтеглен, ще получите уведомление и линк за изтегляне по имейл. Имайте предвид, че в зависимост от количеството информация, която ще се архивира, процесът може да отнеме няколко часа, преди да получите имейла.

- След като получите имейла, кликнете върху линка и на страницата, която се отвори кликнете „Download archive”.

Изтрийте вашия Facebook акаунт

Facebook улеснява много логването в различни уеб сайтове и приложения, тъй като ги свързва с информацията от вашия Facebook профил. Ако ви се иска да изтриете завинаги вашия Facebook профил, първо ще трябва да се уверите, че сте премахнали тези линкове към вашия Facebook акаунт. Разбира се, ако планирате да продължите да използвате тези приложения и сайтове, уверете се, че сте си осигурили алтернативен начин.

- Отидете на страницата „Settings page“ и кликнете върху „Apps” от навигационното меню от лявата страна. Тук ще видите всички приложения, уеб сайтове и услуги, които са свързани с вашия Facebook акаунт.

- Кликнете върху бутона „Remove“, потвърдете, че искате да изтриете достъпа до приложението и кликнете върху „Confirm“.

- Ще трябва да направите това ръчно за всички приложения и услуги, включени в този списък.

След като сте архивирали вашите данни и сте отстранили всички приложения и услуги на трети страни, вече сте готови да изтриете завинаги вашия Facebook профил.

- В падащото меню, кликнете върху „Help“ и отидете в „Delete account”. Кликнете върху „Delete my account” и потвърдете.

След като направите това, ще имате 14 дни, докато акаунтът ви се премахне за винаги. Ако размислите, това е времето, в което трябва да активирате профила си отново.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене