Атина откри изчезналата 19-годишна българка (обзор)

Изчезналата в Атина Геновева Белева. Снимка "Български новини".

Изчезналата в Атина 19-годишна българка Геновева Иванова Белева бе намерена във вторник вечерта, съобщи майка ѝ пред в. “Български новини”.

Геновева изчезна преди 2 седмици в района на квартал “Метаксургио”, където живее. Тя е жива и здрава и вече е у дома, разказа майката Екатерина Белева, която сама гледа дъщеря си. Жената, която е от Варна, живее от 6 г. в гръцката столица.

“Откриха я за 4-5 часа, след като се намеси посолството и новината се разпространи от българските медии”, разказала за вестника Екатерина Белева. “Важното е, че е предотвратено нещо, което я е заплашвало, и детето вече е у дома”, споделя тя.

Геновева излязла без телефон да разходи кученце и повече не се върнала. От момента на изчезването ѝ майката получила само един есемес първата вечер към 23,00 ч с текст “Не ме чакай, добре съм” от непознат номер. Тя няколко пъти ходила със сестра си до 4-о полицейско управление на пл. “Омония”. Всеки път, щом чуели годините на момичето, полицаите казвали на майката да изчака и тя сама ще се върне, като отказвали да направят протокол.

След връщането на момичето полицаите посъветвали майката да казва само, че тя е била с приятелки, за да предпази психиката ѝ. Екатерина Белева моли всички българи да престанат да ѝ звънят с любопитни въпроси, за да не се пречи на следствието. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене