Казанлъшки пенсионер пробяга 660 км след операция, печели надпревара за Световната купа

Снимка 24 ЧАСА

Само година след операция на ахилеса казанлъшкият пенсионер Ради Милев стана първи в шестдневно бягане за Световната купа край езерото Балатон в Унгария. Конкуренти му бяха състезатели от цял свят, сред които и рекордьор на Гинес с 366 маратона за една година.

Казанлъчанинът стана първи в групата на мъжете от 65- 69 години и е на десето място в генералното класиране. Бившият учител пробяга 660 километра в 6-дневното състезание. „Съгласно плана и очакванията ми в началото се движех в средата на класирането и 3-ти в моята група.

"Оперирах ахилес преди по-малко от година. Първият ден завърших 2-ри в групата (след японеца), вторият –също. Третият ден се придвижих още напред – станах първи в групата и запазих мястото си до края. Истинско състезание се получи в групата около 6 часа преди финала. Двамата ми конкуренти от Япония и от Полша бягаха на предела на своите възможности.

Пресмятах, и бях убеден, че не могат да стопят разликата с която им водех. Не можех да разбера на какво се надяват. Открих го по-късно. Те бягаха както за себе си, така и за отборното класиране. Там битката бе още по-ожесточена. Спечелиха я поляците“, коментира след завръщането си от Унгария казанлъшкият спортист, цитиран от „Монитор”.

След него останаха известни имена в ултрамаратоните, като Мазауки Отаки завършвал Спартатлона 9 пъти и Иван Макай 4-ти в света на 24-часово и на 48-часово бягане за 2015 г.

При мъжете победител стана миналогодишния победител – американецът Джо Фейс с пробягани 887,509 км (с 13 км повече от втория Шверк). Победителка при жените е италианката Луиза Зечино с национален рекорд за страната си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?

Напишете дума/думи за търсене