Вечният хит сред летните обувки - еспадрилите

През 14 век в испанската област Каталуния възникват обувки, които не успяват да изчезнат във времето, а напротив – стават популярни в цял свят. Еспадрилите са удобни, леки и подходящи за всяка възраст, което ги превръща в истински хит, особено през лятото.

Характерно за тях е, че прилягат на всеки крак със своята горна част от памучен плат и конопена подметка. Но с развитието на модата класическият им вид претърпява всевъзможни вариации. Днес вече съществуват модели от разнообразни материали, с които е направена горната им част. В зависимост от нея може да носите своите еспадрили с официална дреха, като например рокля, или с неангажиращи ежедневни, като къси панталонки и потник.

С точното облекло може да съчетавате и най-предпочитаните модели сред еспадрилите, които са на платформа. Въпреки, че са високи обувки, те са изключително удобни и леки. Кракът не се изморява, а женствеността е подчертана по възможно най-добрия начин. Дизайнът им без проблем съчетава кожени каишки, плат, връзки или капси.

Ако сте фен на ниските обувки, с равна конопена подметка, тип сандал или пантофка са други варианти на еспадрила. Без проблем може да откриете и детски такива. Обути с тях малчуганите се чувстват още по безгрижни, поради лекотата на материалите, от които са изработени. На пазара има и множество мъжки модели с комбинации от велур, телешка кожа и плетени въжета в разнообразни цветове.

Безспорно еспадрилите са любими на всички. Присъствали са в гардероба на актриси като Одри Хепбърн и Грейс Кели. В днешно време също може да откриете снимки на много популярни личности избрали именно този вид обувки. Световни марки като Prada, Chanel, Nike и Dolce&Gabbana разпродават своите колекции в цял свят.

Може би еспадрилите още дълго време ще присъстват на модния подиум, защото потребителите търсят точно това – стил, удобство, лекота и достъпна цена.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене