Forth Worth Zoo - от любов към животните (Знаете ли че?)

Снимки: Forth Worth Zoo

Американската зоологическа градина Forth Worth Zoo приютява повече от 500 животински вида и световноизвестна колекция от влечуги.

Зоологическата градина подкрепя проекти за опазване на дивата природа в повече от 30 страни.

Мисията й е да се засили връзката между човека и околната среда чрез насърчаване на отговорно стопанисване на дивата природа и осигуряване на разнообразни, висококачествени образователни и забавни семейни преживявания чрез ефективно и ефикасно управление на ресурсите.

Посетителите на Forth Worth Zoo изпращат свои снимки от посещенията си в страницата във фейсбук на зоологическата градина.

Една снимка докосна сърцата на хиляди хора - за зараждащото се приятелство между малка горила и малко момиченце.

"Колкото повече Гъс расте, толкова повече открива света около себе си - това включва и срещи с нови приятели като Брейли", пише в коментар към снимката.

Бразилска очилата сова. Персоналът на зоологическата градина се грижи за мъжкия екземплят. Но посетителите могат да видят и родителите му в каменна къща за птици. Наименованието си "очилата сова" птицата получава заради окраската около жълтите си очи. Като малки те носят противоположните цветове на родителите си, но по-късно перата им потъмняват.

Знаете ли, че един от начините да се направи разграничение между крокодил (на снимката ) и алигатор, е формата на челюстта: При крокодила е остра, V -образна, а при алигатора - закръглена и U -образна .

Един от начините да идентифицирате ягуар, е по окраската на козината му. Ягуарът е единствената голяма котка, която има малки черни петна.

Знаете ли, че розовата лопатарка е успяла да се запази като вид въпреки агресивното ловуване за перата им, което ги унищожава в Тексас. 20 години след реакциите на еколозите броят на птиците е отново стабилен.

Могат да бъдат открити в Тексас в Персийския залив, западния бряг на Флорида, на западното крайбрежие на Мексико, на Карибските острови и в Южна Америка.

Антилопите куду могат да живеят в области, които не разполагат с постоянен източник на вода. Те остават хидратирани благодарение на вегетарианската си диета.

Лемурите са силно социални животни, които живеят в групи от 15-20 членове.

Морският орел е една от най-редките грабливи птици в света. За тях се знае изключително малко. Обитават области в Русия и Япония. При последното им преброяване са установени 5000 екземпляра.

Когато африканският пингвин търси храна, се гмурка на дълбочина от 90 фута в океана. Регистрирани са обаче и дълбочини до почти 400 фута, на които е достигал. Костите на пингвините са по-плътни от тези на други видове птици, което им дава възможност за гмуркане на дълбоко.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене