Студенти и преподаватели от Търново предсатвиха Кирилицата в Европарламента

Изложба, посветена на Кирилицата, представи ВТУ в Брюксел

По случай 24 май - Денят на славянската писменост и на българската просвета и култура, Факултетът по изобразително изкуство на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" представи своя изложба в Европейския парламент, Брюксел, посветена на кирилицата. Тържественото откриване на експозицията се състоя на 24 май 2016 г. в 19,00 ч. в сградата на парламента, съобщиха от вуза.

Изложбата е от 20 шрифтови табла, илюстриращи духа и естетиката на българската кирилица, които вървят ръка за ръка с българската традиция. Таблата са дело на студенти и преподаватели от Факултета по изобразително изкуство на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", катедра Графичен дизайн и визуална комуникация.

В допълнение към експозицията се проведе класически концерт с творби, написани от изключително талантливата млада композиторка Добринка Табакова.

По време на визитата в Брюксел беше направено посещение и в българската секция в Европейското училище.

Официални гости на събитието от страна на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" бяха доц. д-р Димитър Димитров, зам.-ректор по международната дейност и доц. Борис Желев, декан на Факултета по изобразително изкуство.

Изложбата бе организирана от Ангел Джамбазки, член на Европейския парламент.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене