„Забавното четене“

Националната кампания „Забавното четене“ стартира на 29 май със специално събитие за деца и родители в клуб „Перото“ от 14,00 часа. Кампанията под мотото „Чети между редовете!“ стимулира децата на възраст от 6 до 14 г. по-често да отварят книгите през ваканциите и почивните дни, при това през цялата година. През 2016 г. обаче мисията на организаторите е да насочат вниманието към скритите послания в любимите детски произведения.

С различни събития и активности „Забавното четене“ ще показва по атрактивен и приятен начин колко е важно за децата да се научат да четат критично, с анализ и оценка, или „между редовете“. В кампанията ще се включат и популярни лица, които ще правят свой прочит на емблематични приказки, за да се убедят децата още по-лесно в ползата и удоволствието от четенето с разбиране.

От старта на инициативата през 2011 г. досега в нея са се включили над 12 500 деца, прочели над 137 000 книги.

Проектът е съфинансиран от Столична програма „Култура” на Столична община за 2016 г. Към кампанията тази година се присъединяват национална телевизия Bulgaria ON AIR, радио Bulgaria ON AIR и Dnes.bg. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене