Орденът за Нешка - златните момичета се събраха за юбилея й

Нешка Робева със златните момичета

С орден от златни емоции бе наградена голямата ни треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева. Нейните любими деца, златните момичета, се събраха, за да ѝ се поклонят навръх 70-годишния ѝ юбилей. “Не сте ме виждали да плача, нали? Е, днес мога да си го позволя. Благодаря ви за подаръка”, обърна се Нешка към порасналите си момичета.

Букетът от емоции бе подарен от Илияна Раева. “Когато ми съобщи какво замисля, ѝ казах: “Ти луда ли си? Кога сме празнували, че сега да го правим?! Не че съм си помислила, че ще ме послуша... За което сега съм много щастлива”, каза Нешка.

В дните около юбилея ѝ София е домакин на световната купа по художествена гимнастика. Раева събира и другите бивши състезателки на Робева, но и елитът на най-грациозния спорт, и бъдещите звезди, дошли у нас - за да им покаже защо българките са №1.

Тортата за юбилея на Робева
Тортата за юбилея на Робева

След спектакъла подарък за 70-годишнината на Нешка зала 3 на НДК заприлича повече на Ботаническа градина. Но най-важните цветя за Робева бяха тези, които самата тя е отглеждала през годините.

Юбилея ѝ честитиха с различни изпълнения възпитаниците ѝ от “Нешанъл арт”. Последваха емоции с филм за Нешка, заснет за юбилея. От детските години като балерина, през съперничеството с Мария Гигова и златни кадри с покорителките на върхове и сърца Илияна Раева, Диляна Георгиева, Анелия Раленкова, Лили Игнатова, Бианка Панова, Адриана Дунавска, Елизабет Колева, Юлия Байчева и Мария Петрова.

Кулминацията бе, когато най-малките гимнастички на България затанцуваха с цветя на сцената и поканиха Нешка, за да ѝ ги поднесат. А до нея започнаха да се нареждат бившите ѝ състезателки. Подариха ѝ и огромна торта с лика ѝ и надпис: “Нешка няма грешка! С обич от златните момичета.” Този път Робева им позволи да си хапнат, колкото поискат...

След много смях и сълзи от щастие Нешка покани 7-годишна гимнастичка при себе си: “Виждате ли, тя е на 7, а аз на 70? Но аз не виждам да има 10 пъти разлика между нас. Как да се възприема като на 70? Ще го наричаме 7 по 10.” И благодари на младите, с които е всекидневно, че я зареждат с енергията си.

Не можеше да слезе от сцената от желаещи да ѝ поднесат подарък. А когато го направи - група от Бразилия ѝ пя по път тяхна песен за рожден ден. Но и се оказа, че ще трябва да приема цветя и дарове на всяка крачка. А после още дълго и във фоайето пред залата... Дълго, дълго – още точно 70 минути... Или всъщност – 7 по 10.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене