Адвокатът на Ценко Чоков видя изборен сюжет в кметския арест

На мен ми беше ясно, че трудно ще се преброим с насаденото мнение, доказателствата са израз на недоволството на група хора в Галиче от изборите, може би. Това коментира пред журналисти адв. Ивайло Найденов, който защитава Ценко Чоков, съобщи БТВ.

Кметът на Галиче и още 7 души останаха под стража или под домашен арест след решение на спецсъда вчера късно вечерта. Според магистратите, има обосновано предположение, че всички те са част от организирана престъпна група за лихварство. За ръководна роля на Ценко Чоков обаче няма достатъчно събрани данни.

Адв. Найденов заяви, че час и половина преди обявяването на решението на съда, в медиите е изтекла информация за това колко ще бъдат постоянно задържаните и колко – пуснатите.

„Ще обжалвам, разбира се, мерките. Смятам, че съдът прие изцяло и единствено показанията на тези свидетели, опитах се да убедя съда, че това са заинтересовани хора”, каза още защитникът.

Решението на спец съда може да се обжалва в тридневен срок. Междувременно прокуратурата все още не е поискала отстраняване на Ценко Чоков от кметския стол.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене