Мари на Гала сама измислила тоалета си за бала

Преди няколко дни Гала събра екипа от “На кафе” и всичките си най-близки приятели в столично заведение. Поводът е сред най-хубавите за всеки родител - абитуриентският бал на дъщеря ѝ Мари, която тази година завърши една от столичните частни гимназии.

Самата Мари няма желание за голямо и шумно изпращане.

“Аз да не се женя, завършвам средно образование”, казва на майка си преди организацията на събирането. Затова на празника ѝ присъстват основно колегите на водещата от Нова тв, пред чиито очи момичето е израснало. Сред тях са също Кремена Халваджиян и бившата ководеща на “На кафе” Деляна Маринова-Джуджи. Присъствието на Джуджи отново показва, че тя и Гала все още са близки приятелки, противно на това, което тиражират жълтите издания и сайтове от началото на този телевизионен сезон.

Разбира се, сред гостите са приятелят на Гала - Стефан, също двете баби на Мари, баща ѝ - бизнесменът Константин Будев и с 9 години по-голямата сестра на абитуриентката Аня Будева. В петък

Аня дори публикува

колаж в личната

си страница във

фейсбук от снимки

на тях двете от

абитуриентските

им балове

“9 години разлика. Преди няколко дни прелестната ми сестра беше абитуриентка. Какво мъничко детенце беше на моя бал и каква прекрасна, изящна фея беше на своя! Бъди щастлива, сис! По твоя уникален начин. И продължавай да правиш света едно по-красиво място с усмивката си! И тактичността си! Обичам те!”, написа тя под публикацията. Красивата абитуриентка остава в заведението за кратко, защото след това се присъединява към съучениците си. Също като нея и те приемат бала съвсем спокойно. Няма излишна помпозност, няма специални коли, нито крясъци и пияни абитуриенти. Всъщност

вълненията на

самата Мари

около подготовката

за бала започват

едва месец преди

самото събитие

Тогава е уточнен и моделът на тоалета ѝ. Нежният бледорозов гащеризон с дантелен гръб е дело на модния дизайнер, родом от Македония, Борче Ристовски. Той също е гост на събирането преди бала на абитуриентката. “Толкова красив ум, толкова много талант и невероятно впечатляваща същност, събрани в един човек, просто няма... Е, всъщност само така си мислех. Оказа се, че има и съм безкрайно щастлива, че попаднах точно в тези изключително способни ръце. Благодаря ти, че допринесе, направо сътвори, приказката ми и направи дреха, достойна за принцеса!”, написа момичето във фейсбук към снимка с дизайнера три дни след бала си.

Мари с дизайнера Борче Ристовски
Мари с дизайнера Борче Ристовски

Идеята за гащеризона е на Мари. Тя му разказва какво си представя от близо три години, той скицира дрехата и я реализира. Нещото, което дъщерята на Гала иска да избегне, е появата си в една от онези помпозни рокли, с които сме свикнали да гледаме абитуриентите през последните години.

По тази причина на някои от пробите тя дори се притеснява дали не прекалява с блестящите дантели, които обхождат гърба ѝ. Впоследствие тв водещата дори не успява да убеди детето си да сложи бижу по същите причини. На големия ден момичето има лек грим, който подчертава очите ѝ, а косата ѝ е накъдрена и прибрана в рошав небрежен нисък кок.

И Кремена Халваджиян изпрати абитуриентката
И Кремена Халваджиян изпрати абитуриентката

Десетина дни по-рано е и последният ден на класа ѝ в училище. Правят си снимки и учителите им пожелават успех. Малко след това Мари публикува една от първите си снимки в училището и пише: “Когато бях в пети клас, имах за домашно да напиша съчинение в отговор на въпроса “Искам ли да имам училищна униформа?”. В него бях написала, че искам, когато порасна, в спомените ми от училищния двор да тичат жълти, червени, зелени поли, рокли и панталони. “Увекинд” ми подари това шарено детство. Научи ме да откривам пъстрота и в ежедневието дори когато изглежда, че всички носят униформи. Благодаря!

P.S.: Макар това дълго (доста дълго хи-хи) приключение да е към своя край,

вярвам, че ще

открием нови

начини да

приключенстваме

заедно!”

Носталгичното съобщение не е поза. Децата са толкова задружни, че преди година всички се включиха в извънкласен проект на Мари и нейната съученичка Калина Кьосева. Той бе под формата на благотворителна кампания против домашното насилие спрямо деца. Част от него са снимки на децата в класа с “насинени” лица. В проекта се включват почти всички ученици от миналогодишните абитуриенти на гимназията, а синините са нищо повече от добре направен грим. Кадрите обаче са само тийзър към основното събитие на кампанията. Те бяха последвани от събитие с благотворителна разпродажба, средствата от която бяха предадени на организация за борба с домашното насилие над деца.

Една от първите снимки на Мари в училище
Една от първите снимки на Мари в училище
Мари с баща си Константин Будев
Мари с баща си Константин Будев
Колажът, който публикува Аня голямата сестра на Мари, няколко дни след бала
Колажът, който публикува Аня голямата сестра на Мари, няколко дни след бала

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене