Бойко Борисов показа санирани блокове във фейсбук

Бойко Борисов публикува на страницата си във фейсбук снимки и видеа от първите санирани блокове в три различни града.

Ето какво написа премиерът:

В Димитровград вече е завършен първият безплатно саниран блок по Националната програма за енергийно обновяване на българските домове. Подменени са дограмата по фасадата и общите части, поставена е топлинна изолация, направени са основен ремонт на покрива, топло и хидроизолация, ремонт на съществуващата електрическа инсталация на общите части, топлоизолация на тавана и сутерена, подмяна на покривното водоотвеждане и освежаване на стълбищните клетки. В града има 62 сдружения на собствениците, а 26 са договорите, които са сключени между Общината и собствениците на панелни жилищни сгради.

В края на миналата година във Варна бе открит първият саниран блок по проекта „Енергийно обновяване на българските домове“ финансиран от ОП Регионално развитие 2007-2013. Всички блокове, одобрени за саниране по европейската програма, които не са били завършени до края на годината, ще се финализират по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Към момента в град Варна са регистрирани 67 сдружения на собствениците, подадени са и са одобрени всичките 47 заявления за интерес и финансова помощ, вече има 34 сключени договора с ББР за целево финансиране по новата програма и по 33 от сградите са стартирали дейности.

Във Велико Търново са напълно завършени 2 многофамилни жилищни сгради по Националната програма за енергийна ефективност. Ремонтът включва поставянето на външна изолация по фасадата, реконструкция на покрив, под, топлоизолация и подмяна на дограми. От стартирането на програмата през февруари 2015 г. към днешна дата в страната са регистрирани 3555 сдружения на собствениците. Подадените заявления за интерес и финансова помощ са 2695, а одобрените заявления са 2330. В 1510 сгради в цялата страна вече са стартирали дейности по изготвяне на технически оценки, а в 47 жилищни блока се извършват строително-ремонтни дейности. Напълно санираните жилищни сгради вече са 16 на брой.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара

Напишете дума/думи за търсене