Microsoft забранява глупавите пароли

Факсимиле: stuff.co.nz

В отговор на разпространените от хакер 117 милиона потребителски имена и пароли, взети от LinkedIn през 2012 г., Microsoft ще промени начина, по който мисли за паролите - или по-точно начина, по който ни позволява ние да мислим за паролите си.

Повечето онлайн акаунти задават изисквания за парола, която трябва да е с определена дължина, да съдържа специални символи или главни букви, за да бъде валидна. Според проучване на един от програмните мениджъри на Microsoft обаче, хората отговарят на тези изисквания по начини, които са предвидими и по този начин правят паролите си по-лесни за разбиване.

За да се пребори с това, Microsoft се възползва от милионите изнесени пароли, за да определи най-често срещаните и да забрани използването им в бъдеще.

Обявеният във вторник динамично променящ се списък със забранени пароли е опитът на Microsoft да засили сигурността и да защити потребителите от склонността им да използват пароли като “123456.”

С всяко следващо изтичане на пароли списъкът ще се обновява с включването на нови ужасни пароли, които ще бъдат забранявани.

Тази услуга вече е интегрирана в услуги на Microsoft като Outlook, Xbox и OneDrive.

Освен ако потребителят не си е избрал някаква ужасна парола, откриването на акаунт ще си остане същото. Ако обаче избраната парола е част от списъка, той или тя ще бъде помолен да си избере нова парола, която да е по-трудна за отгатване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?

Напишете дума/думи за търсене