Усмивката на „Сатирата“ Кольо Анастасов: Вече имам трети син!

д-р Радин Цонев спаси живота му, актьорът мисли за бенефис

"Съученик на сина ми спаси живота ми. Вече го наричам синко и мой трети син. Ако не беше той, нямаше да съм между вас". Това сподели големият актьор Никола Анастасов, който и вчера бе на преглед при един от най-добрите бг лекари д-р Радин Цонев, началник на отделението по гастроентерология в болница "Токуда".

Д-р Цонев е от най-добрите в професията си
Д-р Цонев е от най-добрите в професията си

"Много обичам това момче. Наричам го спасител заради това, че оживях благодарение на него след сериозно коремно заболяване. Всъщност ние с него от много години се познаваме, но пътищата ни се разделиха за дълго време. А той навремето бе съученик с големия ми син Ивайло. Учиха в една гимназия, заедно ходиха по купони, живеехме с техните в една махала, дори по родителски срещи се засичахме", обясни за приятелството с доктора талантливият ни актьор.
За съжаление първата среща след много години се случила за Анастасов преди повече от пет години, когато в болницата го довежда друг голям актьор с подобен стомашен проблем - Джоко Росич. Оттогава д-р Радин Цонев наблюдава и се грижи за Усмивката на Сатиричния театър "Алеко Константинов".

Анастасов е свалил повече от 10 кг. след осем операции
Анастасов е свалил повече от 10 кг. след осем операции

"Анастасов е един от най-силните ми пациенти. Виждал съм го как се бори, силен характер е, успява да вдъхне кураж и на всички, с които разговаря в болницата. Освен това ги разсмива, затова смятам, че заедно ще се преборим със заболяването", споделя от своя страна и докторът.
"В един момент като че ли натоварването на Кольо му дойде в повече. Аз помня, че е имало случаи, когато играеше по 28 представления на сцената на театъра, което не е лесно за човек на неговата възраст. Ако се върна назад в годините, дори по време на спектакъл колежката Таня Лолова му каза, че му се роди вторият ни син. Вече имахме момче и много се надявахме да е момиче. Та даже му бяхме измислили и името - Милена. А то детето ни изненада с пола си. И знаете ли колко беше смешна случката? Свършва представлението, Кольо си тръгва и жената на гардероба пита как се казва бебето, нашият вдига рамене, а тя казва: "Защо не го кръстите Чавдар, много хубаво име е, като Чавдар войвода. И двамата се съгласихме с това предложение", смее се днес съпругата на Кольо Анастасов - бившата голяма естрадна звезда Мария Косева. Двамата с нея са от 55 години заедно, преди време дори празнуваха златна сватба. "Ако не е тя да се съобразява с моите прищявки, да съм си отишъл", казва Анастасов за жена си. Според него тя най-много заслужава да получи ордена, който са му дали преди четири години за 80-ата годишнина - "Златен век с огърлие". Голяма жена! А имаше време, когато тя беше звездата. Когато се взехме, й казах - избирай или мен и семейството, или кариерата. И тя избра да отгледа двамата ни синове и да е винаги зад гърба ми. Ето затова казвам пред вас, че се покланям в този живот първо на публиката и после на жена си", каза още Никола Анастасов.

Мария и Никола са заедно вече 55 години
Мария и Никола са заедно вече 55 години

Двамата на сватбата си
Двамата на сватбата си

Актьорът винаги е бил горд със семейството и с двамата си синове. Единият се занимава с частен бизнес, а другият с международни връзки. "Все ми казват да се спра и да направя една постановка, която да ми е като бенефис. Мисля го и, да ви кажа, не е далеч това време. Съвсем скоро ще кажа, че се отказвам завинаги от сцената. Само се чудя точно с коя от любимите си роли да направя това. Когато го измисля, веднага ще узнаете", сподели големият ни актьор Никола Анастасов, който наскоро навърши 84 години.

Вели Чаушев го замества

Зрителите на Сатирата вместо Никола гледаха Вели Чаушев в пиесата на Станислав Стратиев "Лека форма на тежка депресия". Според колегите му Кольо в някакъв момент започнал да слабее от ден на ден пред очите им, сякаш нещо го яде отвътре. "И той като че ли нямаше обяснение. Накрая го приеха в болницата, понеже има много съпътстващи заболявания", обясниха от Сатирата.

Вели Чаушев
Вели Чаушев

Така за осем години той претъпява осем операции, всички свързани със стомаха. "Знаете ли, след 59 години на сцената едва ли зрителите подозират, че всеки път излизам и от страх ме свива стомахът. Първоначално си мислех, че е от сценична треска, а после се оказа, че имам проблем. Може би трябваше по-рано да съобразя и да ходя често на прегледи, но пусто все нямах време за собственото си здраве", откровен е големият ни актьор.

Лили АНГЕЛОВА

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене