Ученици влизат в час по пътеката на смъртта

Учениците слизат по бамбукова стълба

Най-опасният и страховит път до училище се намира в Югозападен Китай.
За да стигнат до класните стаи, учениците от горското село Атулер в провинция Съчуан трябва да се справят с 800-метрова гола скала и да се качват и слизат по разнебитени бамбукови стълби. На гърба си те носят и раниците си, пише "Гардиън".
Снимките на ужасяващото и потенциално смъртоносно 90-минутно спускане се появяват в медия в Пекин. Изумителният преход, който децата предприемат, за да отидат на училище, предизвиква бурни дебати.

На гърба си те носят и раниците си
На гърба си те носят и раниците си

Уникалните фотографии са дело на носителя на десетки местни награди Чен Джи. В описанието към снимките си професионалистът пише, че става дума за 15 ученици. Атулер е село със 72-ма жители на върха на планината, където няма учебно заведение. През последните години седем селяни намират смъртта си, след като не успяват да се задържат при изкачването. Ранените са много.

Отвесната скала е висока 800 метра
Отвесната скала е висока 800 метра

Отиването до училище се счита за толкова изтощително, че малчуганите са принудени да се връщат в домовете си на върха на планината, за да видят семействата си само два пъти месечно.
Виждайки пътуването на учениците, от което може да ти настръхне косата, правителството обеща действия. Регионалният секретар на Комунистическата партия заявява, че ще бъде изградена стоманена стълба, която да свързва селото със света.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа

Напишете дума/думи за търсене