Бащата на гимнастичката Йордан пред "България Днес": Не питам Цвети защо скочи!

Моля се скоро да се прибере, всички сме оптимисти, сподели таткото

"Не разпитвам Цвети какво я е накарало да скочи. Лекарите също не задават въпроси от съображения. Трябва да съхранят психиката й, защото само така ще се възстанови по-бързо и физически."
Това заяви единствено пред "България Днес" бащата на гимнастичката Цветелина Стоянова, която на 14 юни скочи посред бял ден от 6-ия етаж на бл. 319 в столичния кв. "Надежда".
Вчера екипът на вестника се свърза с родителя на момичето, който е добре познат на родния спорт като един от най-добрите български треньори по бокс - Йордан Стоянов-Старото.
Мъжът се отправяше към рутинната визитация в "Пирогов", където ежедневно съобщават какво е състоянието на пострадалата.
"Мога да кажа, че на този етап прогнозите са повече от добри. Операциите са преминали успешно и лекарите с половин уста казват, че са оптимисти тя да се възстанови и отново да бъде нормален човек. Нека й дадем малко време... Искам да отправя молба чрез вас към останалите медии - нека, живот и здраве, когато тя излезе от болницата, да не я притесняваме с въпроси "Защо". Това ще влоши нещата. За момента аз също предпочитам да не давам никакви изявления, защото съм разстроен... Нека се опитаме да помълчим и да се помолим за живота и здравето на дъщеря ми. Смятам, че това е напълно достатъчно", сподели пред "България Днес" таткото Йордан.
Междувременно от "Пирогов" съобщиха, че във вторник Цветелина е претърпяла успешна операция на гръбначния стълб.
"Трябва да мине време, защото сега не можем да даваме прогнози за това дали тя ще проходи. Това е съчетана травма, изисква се време да се стабилизира момичето. Присъствах на операцията, която мина много добре, без усложнения", коментира пред вестника неврохирургът проф. Стефан Габровски.
"Тя се стабилизира постепенно. Има гръдна и коремна травма. Медикаментозно я успокояваме, за да може да се поддържа добра вентилация на белия дроб. Още не е контактна заради медикаментите", каза още той, като уточни, че не се знае още дали ще се наложат още операции.
Операцията на момичето е продължила над 4 часа, като е било извършена от сина на проф. Габровски - шефа на клиниката по неврология на "Пирогов" професор Николай Габровски.

Бащата на Цвети е добре познат в спортните среди, той е сред най-успешните треньори по бокс
Бащата на Цвети е добре познат в спортните среди, той е сред най-успешните треньори по бокс


Готви олимпийски медалист

Йордан Стоянов-Старото е един от най-успешните български треньори по бокс. Дълги години той изковава звезди от школата на клуб "Славия". Под негово ръководство израстна Борис Георгиев, който спечели бронзов медал на олимпийските игри в Атина '04, а след това стана и европейски шампион в Пловдив.
Стоянов работеше като помощник-треньор на националния отбор, където беше асистент на кръстника на Цветелина Стоянова - Ангел Ангелов.

Димана ДОЙЧИНОВА

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене