Русе вече очаква Ричард Клайдерман, ще свири „Хубава си, моя горо”

Пианистът каца в Букурещ, лимузина го вози през „Дунав мост”

Остават едва 10 дни и Русе вече тръпне от нетърпение в очакване на концерта на популярния френски пианист Ричард Клайдерман, който ще свири на 7 юли от 19 ч. в новата зала „Булстрад Арена”.

„Принцът на романса“, както е наречен от Нанси Рейгън, ще пристигне в ранния следобед на 6 юли с полет от Париж до Букурещ, откъдето ще бъде откаран с луксозна лимузина „Мерцедес“ до Русе. Още същия следобед пианистът ще репетира с Русенската филхармония програмата за концерта, която се състои от 18 пиеси. Сред тях са и най-големите му хитове, спечелили на пианиста световна популярност. Като специален жест към родната публика Клайдерман ще изпълни и пиеса по любимата си българска песен „Хубава си, моя горо“.

Почитателите на пианиста ще видят и специалния видео-клип към пиесата, събрал забележителни кадри от България. Ричард Клайдерман, чиято удивителна кариера продължава вече 40 години притежава изключителна самодисциплина. Особено важна за него е концентрацията преди излизането на сцена, поради което той избягва всякакви странични занимания в деня на концерта. По отношение на храната пианистът не проявява капризи – обича да хапва салати, доматена супа, ястия с пилешко месо, а също плодове и различни видове сирене.

Името Ричард Клайдерман е псевдоним. Знаменитият пианист се казва всъщност Филип Паже (Philippe Pagès), но за да избегне погрешното произношение на името си извън Франция, музикантът решил да приеме фамилията на своята прабаба.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене