Рижата коса е на мода

Много актуален за този сезон е рижият цвят на косите. Внимавайте обаче с тази тенденция, защото тя не е за всеки.

Ако сте притежателки на светла по природа кожа и множество лунички, цветът е идеален за вас. Подхожда и на дами, които имат светли очи, но ако сте по-мургава, имайте едно на ум, че вместо ефект, може да постигнете дефект.

Коафьорите подчертават също, че от значение е и цветът и големината на веждите. Ако те са много светли и тънки, рижият цвят на косата ще се комбинира добре с тях. Трябва да внимавате обаче, ако имате дебели или много тъмни вежди. Ако сте решила да ставате рижа, съобразете и нюанса на веждите и боядисайте и тях или поне ги изтънете.

Рижият цвят отива най-вече на жени с прозрачно бяла до златиста кожа. Особено добре се съчетава с лунички, защото тогава изглежда съвсем естествен, както и със сиви, светло сини или пъстри очи.

С такъв нюанс коса обаче е необходимо да мислите и за цветовете на дрехите си. Много подходящи са тоалети в земни цветове – кафявочервен, охра, старо злато. Също така с рижите коси добре стои жълтеникаво бежов, зеленокафяв и цвят шампанско. По-смелите комбинации могат да се направят с изумрудено, оранжево и тъмно виолетово.

Яркото синьо, розовото и цикламеното не са особено адекватни за рижия цвят на косите. Дори бялото би могло да направи дамите, избрали този нюанс за прическата си, да изглеждат безлични, затова винаги трябва да допълват белите дрехи с ярки аксесоари.
Когато избирате грим, също е необходимо да съобразявате нюансите според цвета на косата и отново да избягвате ярко розови сенки или червила и да залагате на по-кафеникави оттенъци.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Едва на 23 г. поппевецът Торино стана баща
Бон Джоуви отбелязва 40 г. на сцената с документален филм и нов албум (Видео)
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост

Напишете дума/думи за търсене