Най-влиятелните модни икони

Богинята на киното Мерилин Монро продължава да диктува женските модни особености десетилетия след кончината си. Перхидрол, бенка и високо вдигнат бюст. Една от любимите първи дами на Щатите Джаки Кенеди прави нещо подобно с тайфуните с нежни имена на нашето съвремие, оформяйки стила им с очила с рогови рамки. Лейди Даяна – покойната принцеса на народа, приживе дирижираше правилата не само в хуманитарните каузи, но и във вселената на изяществото и грацията.

Семейство БЕКЪМ


Виктория и Дейвид от години налагат модни течения със собствен почерк. Русият гребен на бившия капитан на британския национален отбор по футбол бе клониран върху главите на метросексуални мъже по целия свят. После Виктория взе нещата в свои ръце и започна да дирижира и неговия гардероб. И се справя перфектно – Бекъм се превърна в изключително стилен мъж, а тя винаги е една крачка пред другите звезди – с прически и модни новости в облеклото. Децата им също вървят смело по техните фешън стъпки. Един от синовете им е лице на марката Burberry.

Джъстин Тимбърлейк


Стилните мъже в шоубизнеса са малко. Повечето от тях разчитат на обикновените джинси и тишъртки, защото е най-лесно. Други си наемат стилист. Джъстин Тимбърлейк обаче винаги е изглеждал различно – неговият стил е подчертано брит, но си има собствен почерк. Залага на спортни костюми с жилетки, но не излиза без шалче и шапка.

Сара Джесика Паркър


Актрисата от “Сексът и Градът” не се смущава да заимства идеи от героинята си Кари Брадшоу и днес е призната за една от модните законодателки на Холивуд. И Кари, и Джесика винаги са елегантни, смели и предизвикателни, което ги превръща в модел за подражание за милиони жени по света. Реалната Паркър се възползва от този имидж, за да пусне на пазара своя собствена модна линия обувки, чанти и аксесоари и няколко парфюма, носещи нейното име.

Мадона


Кралицата на попа е истински моден хамелеон. В началото на кариерата си Мадона беше абонирана в класациите за най-лошо облечените жени, а днес дамите по целия свят се възхищават на стила й. Неведнъж Материалното момиче е била рекламно лице на близките си приятели Долче и Габана, Стела Макартни, Донатела Версаче и шведската верига H&M, за която Мадж създава цяла модна линия с марката “М” . В края на 2010-а, подкрепена от Долче и Габана, певицата пусна на пазара марка очила, а преди няколко години заедно с щерка си Лола представиха първата колекция от бранда Material Girl.

Кейт Мос


Кейт не е само супермодел, а с времето се превърна и във фешън икона. Тя винаги
влиза в класациите за най-стилно облечени звезди. Мос стои далеч от ярките и кичозни облекла. Разчита на изчистените линии, а в цветовете се ограничават
до черно, сиво, бежово и бяло. Задължителни елементи в дрехите й са тесните сака, шаловете, големите чанти и тесните панталони.

Джони Деп


Никой не може да отрече особеното чувство за стил на актьора, който напоследък се намира в разгара на доста грозен развод със съпругата си Амбър Хард. Неподвластен на последните крясъци в мъжката мода, Джони Деп винаги е една крачка назад във времето, подплатен обилно с фишута, продупчени шапки “Федора” и двуцветни чепици. Не че на него му пука особено за мнението на фешън критиците.

Lady Gaga


Всичко може да се говори за шантавата кралица на музиката. Едно обаче не може да й се отрече - независимо дали е облечена само със свински пържоли или по едничък чорапогащник в центъра на Париж, Lady GaGa е едно от най-екстравагантните явления в модата и извън нея. Кой може да си позволи високи обувки без ток или перушина върху главата, без да се притеснява, че ще изглежда гротескно! Разликата е, че на нея някак й отива.

Риана
Само барбадоската певица може да си позволи да съчетае яркочервена коса с бяла рокля като торта, остригана глава от едната страна и дълги кичури от другата. Тъмнокожата звезда мина през множество превъплъщения – едно от друго по-екстравагантни. Вероятно само Lady GaGa я бие по странност на сценичното облекло. Малко нейни колежки биха се решили да навлекат подобни неща, но затова пък тийнейджърите луднаха по шантавите й дрешки.

Гуен Стефани
Всички помним крехката блондинка, която пееше кахърно парчето Don’t Speak през
далечната 1996 г. Тогава Гуен Стефани – бившата вокалистка на американската банда No Doubt, разказваше на света за непрокопсалата си любов
с басиста на групата Тони Канал. Добре, че времето лекува всякакви несгоди.
Майката на три момченца от вокалиста и китариста на Bush Гевин Росдейл, с когото се разведе миналата година, отдавна е преживяла разбитото си сърце, слагайки нова страница в емоционалния си живот благодарение на любовта си към кънтри звездата Блейк Шелтън. Блондинката е един от модните диктатори със собствена фешън марка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене