Душеприказчик под наем изслушва проблемите ни за 8,5 евро на час

Таканобу Нишимото създаде фирма, която предлага на клиентите си "душеприказчик" под наем за 8.5 евро на час, на когото без притеснения да споделят своите проблеми, съобщава агенция Франс прес.

Отначало самият Таканобу оферирал своите услуги, за да изслушва свои самотни сънародници. Около 70 процента от тях били жени. Когато след четири години бизнесът се разраснал, основателят на фирмата наел 60 "душеприказчика", които вече имат офиси в цялата страна.

Хората, които ги наемат, имат нужда от компания за час-два. Те желаят преди всичко да бъдат изслушани. Част от клиентите са възрастни, които се отнасят към наетите придружители като към собствените си деца. Но понякога заявките са твърде странни. Като на риболовци, които не искат да скучаят, докато боравят с въдицата и си наемат компания.

Успехът на новата услуга говори за нарастващата трудност, с която се сблъскват японците в общуването с близките си. Те се страхуват да не им досадят и да не предизвикат отрицателна реакция от тяхна страна. "Някои жени ми довериха такива неща, които едва ли биха споделили с приятелките си", признава Таканобу Нишимото.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене