Звезди, дошли от нищото

Звезди, дошли от нищотоБогатите и известните все са почнали отнякъде. Повечето представители на холивудския елит може и да са се родили със сребърна лъжица в устата, но има и такива, които са дали своята дан, за да може името и талантът им да видят бял свят.

Джим Кери
Казват, че великата комедия идва от великата трагедия, и това с пълна сила важи за Джим Кери. Бащата на актьора е счетоводител, който губи работата си и това го оставя в невъзможност да издържа четирите си деца. Това принуждава Кери да започне работа след училищните часове, за да помага на семейния бюджет. Проваля се в гимназията и не успява да помогне особено на домакинството, което се мести да живее във ван. На 16 години Джим напуска даскалото, за да преследва кариера в комедийния жанр. Явно мечтата му се отплаща добре.

Деми Мур


Биологичният баща напуска майката на Деми, преди още тя да се е родила. На всичкото отгоре родителката на бившата съпруга на Аштън Къчър и пастрокът й са алкохолици. След като майка й намира сили да го напусне, вторият й баща се самоубива, а Мур–старша става все по-запозната с полицейските арести. Въпреки това Деми намира сили да се измъкне от неособено добрата среда за живот, за да се превърне в една от знатните дами на Холивуд.

Хали Бери


Носителката на „Оскар“ за „Балът на чудовищата“ невинаги е имала бляскаво житие и битие. Баща й, който си падал побойник, напуска семейството, когато Хали е на четири, оставяйки майка й да се грижи сама за две дъщери в квартал, който не се отнася особено добре с цветнокожи хора. Сега мис Бери участва активно в програми, които се борят срещу домашното насилие.

Леонардо ди Каприо


Макар Лео да е роден на пъпа на Холивуд, неговата звезда изгрява чак след като прекарва няколко години в Германия, където живее при баба си и дядо си по майчина линия. Това преместване се налага, след като татко му - художник на комикси, изоставя семейството, когато актьорът е само на една годинка. Майка му работи на няколко места, за да издържа нея и сина си. В крайна сметка Ди Каприо напуска гимназията, за да се отдаде на актьорския занаят. Това днес му се отблагодарява достатъчно добре за цялата му интернационална фамилия.

Арнолд Шварценегер


За никого не е тайна, че детството на този силов австриец не е приказка. Неговият баща – алкохолик, симпатизиращ на нацистите, обичал да шляпа Арнолд и насъсквал по-големия му брат да тормози бъдещия бивш губернатор на Калифорния, който през юношеството си е кожа и кости. Това го подтиква към културизма, който пък му отваря път към киното. Когато години по-късно брат му и баща му умират, той отказва да присъства на погребенията им.

Наоми Уотс


Бащата на тази крехка австралийка е наркозависим звукоинженер, работещ за Pink Floyd, който умира от свръхдоза. Майката на Наоми пък е хипи, която непрекъснато заплашвала нея и брат й, че ще ги даде за отглеждане в приемно семейство, ако не й помагат финансово. Макар детството й да е тъжно, приятелката на Никол Кидман твърди, че си спомня само малкото, но щастливи мигове, блокирайки лошите спомени в съзнанието си.

Марк Уолбърг


Бившият изпълнител Марки Марк, станал после една от настоящите големи звезди в Меката на киното, има осем братя и сестри и като дете се е налагало цялата тая челяд да дели тристаен апартамент. На 13-годишна възраст Марк Уолбърг вече е привлечен от насилието, от расизма и от наркотиците. Това продължава до 22, когато решава да се вземе в ръце. Всичко започва след развода на родителите му.

Сара Джесика Паркър


И актрисата, изиграла Кари Брадшоу, не е израснала от малка с обувки на Маноло Бланик. След раздялата на майка й и баща й тя започва да използва театралните си умения, за да издържа семейството, в което има осем деца. Първото й участие на Бродуей е на 11 години. Въпреки това тя твърди, че все още се чувства унизена при спомена, в който получава купони за обяд пред целия клас.

Хилъри Суонк


Каравана и кола са домовете през детството на носителката на две награди „Оскар“. Хилъри решава да заложи на актьорската професия вместо на кариера в плуването. Въпреки успехите си тя споделя, че все още се чувства като аутсайдър сред известните си приятели заради своето неособено блажено минало. Това е и причината винаги да избира персонажи, които се борят с оцеляването.

Джей Кей Роулинг


Преди да стане една от най-известните писателки в света за всички времена, Роулинг била на ръба на самоубийството, отглеждайки сама децата си. Често авторката на Хари Потър не се хранела с дни, за да може наследниците й да има какво да сложат в устата. Днес тя е най-богата сред новелистите, използвайки магията не срещу Валдемор, а в помощ на различни филантропски каузи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене