Мацки с токчета обяздват мотори зверове

До 17 часа нашенските Ангели на Чарли са бизнес дами, а след това яхват чудовища на две гуми.

Oт понеделник до петък те са сериозни, отговорни, облечени със строги костюми, носят високи токчета и излъчват професионализъм. Никой не би предположил, че Юлияна, Анастасия и Елизабет през уикенда яхват зверове на две гуми и се отдават на мотоприключенията.

Трите обаятелни дами разбиват клишето, че жената моторист изглежда като сериозно бедствие. Те са пример за постепенното увеличаване на любовта на жените към адреналина.

Момичетата са част от прогресивна общност, приемаща всеки, който обича силните емоции и моторите - "София Райдърс". Членовете на групата наброяват почти четири хиляди ентусиасти, любители и професионалисти, за които мотоциклетите са страст, а съборите и груповите походи - ежедневие.

"168 часа" се срещна с три впечатляващи дами - блондинка, брюнетка и червенокоска. Не, това не са Ангелите на Чарли, а трите грации на софийската мотообщност

"Ние сме ходещи противоречия. В един момент сме с рокли и 10-сантиметрови токчета, а само след час вече сме с ботуши и каски в ръце. Чувстваме се еднакво добре както на бар с приятели, така и в гаража с момчетата. Обичаме живота, динамиката и адреналина", признават мотористките.

И трите са категорични, че мразят празните дни. Доказателство, за което е професионалното им развитие. Юлияна работи в общината на град Костинброд като младши специалист по устройство на територията. Анастасия е младши експерт "Доставка на природен газ" и наскоро е взела своята бакалавърска степен като икономист, а Елизабет се занимава с мениджмънт на хотели. Професионалното развитие е един от най-големите им лични приоритети. Определят работата си като динамична и удовлетворяваща, а когато работният ден приключи, идва ред на моторите. Екип, машина, гориво и желание, това е формулата им за перфектно усвоената почивка.

И трите откриват страстта към мотоциклетите в крехка детска възраст. Анастасия споделя, че записва курсовете едва на 16 години.

Юлияна и Анастасия досега са имали по един мотор, а Елизабет ги превъзхожда с два. Блондинката, занимаваща се с архитектура - Юлияна, споделя, че винаги ще пази санитиментални чувства към първия си звяр.

"Участвах в цялостното му сглобяване и създаване. Когато го видях за първи път, той беше на части, но въпреки това знаех, че това е моят мотор."

Момичетата споделят, че мотоциклетите не са просто адреналин, но и голяма отговорност.Благодарение на тях се научават да ценят стойността на човешкия живот.

"Сблъсъкът с реалността, че можеш с лекота да отнемеш човешки живот или някой твоя, те кара да преосмислиш стойността му", споделя Анастасия. Въпреки страховете и ясната преценка за по-големите опасности на пътя, и трите момичета са категорични, че лоши спомени с мотори нямат.

В разговора разкриват, че хората им се радват и искат често да се снимат с тях, но другите участници в движението не се съобразяват достатъчно с мотористите.

Грациите подкрепят идеята, че тенденцията "мацка на мотор" е прогресираща, но са разочаровани от факта, че има жени, които използват моторите като средство за получаване на внимание и популярност.

"Има момичета, които не са вдигали нищо по-тежко от спиралата си за мигли, а се втурват да карат мотори. Хубаво е да знаят, че въпреки че на снимка изглежда страхотно, в действителност може да ти струва живота", казва Анастасия.

Юлияна и Елизабет са имали ПТП-та и нелеки контузии, но и двете са убедени, че това не може да ги спре да карат и че "ако се страхуваш дори малко, по-добре въобще да не се качваш", признава Елизабет.

Родителите им се притесняват за тях, докато "летят" с вятъра на две гуми, но все пак приемат решенията им и ги подкрепят в избора да бъдат "мацки с мотори".

И трите смятат, че карането с токчета е рисковано и предпочитат екип, ботуши и каска, но пък смятат, че е екстравагантно и определено привлича вниманието.

Анастатия споделя, че "не е трудно да си жена в този "мъжки свят". Женската самостоятелност е хубаво нещо, но още по-хубаво е да откриеш бележка с роза на мотора си, която гласи: "Ти си целият ми свят."

На въпроса кое е най-екстремното нещо, което искат да направят, и трите отговарят единодушно: "Тепърва предстои да разберем."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене