Ути снима рецепти от 100 човека за 20-ия рожден ден на предаването си

УТИ БЪЧВАРОВ

От няколко месеца Ути Бъчваров и екипът му изготвят списък с над 100 имена и локации – малки села, градове и затънтени махали, които ще посетят лично. Поводът е юбилеят на предаването, който той води в ефира на обществената телевизия. Догодина кулинарната поредица, която от 2014 г. се излъчва под заглавието “Животът е вкусен”, навършва 20 г. По случай празника Ути е решил да покаже на зрителите най-автентичните български традиционни рецепти, които специално за него ще приготвят десетки баби, фермери и майстори кулинари от всички краища на страната.

“Решихме да посветим 2017 г. на прокламираната от мен от години идея за “Вкусната България”. Тя включва няколко страхотни направления. През тези години аз създадох най-голямото богатство, което може да има един човек – многото приятели, които съм открил по време на пътешествията си из родината. Благодарение на тях аз ще се опитам да пресъздам вкуса на онази истинска вкусна България. Защото, за съжаление, именно него сме загубили през годините. Моята изследователска дейност включва и откриване на българските ръце, които създават български продукти. Според мен продуктовият шовинизъм трябва да се превърне в национална политика”, казва Ути.

Той и екипът му тръгват да път отсега, за да снимат рецепти в цялата страна, които да показват на зрителите в ефира на БНТ от късна есен и през цялата 2017-а. Водещият ще даде отговор на въпросите защо си струва да се купува български, а не китайски чесън например, колко начина има да се приготви един курбан, кога той може да бъде осветен от църквата и ще разкаже стотици други интересни факти от историческото ни кулинарно богатство.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене