Предстоящи събития в НДК през август

Снимка: Архив

Поредица изложби на карикатури с все по-актуална тематика стартират на 1 август в Националния дворец на културата. Eкспозициите съдържат творби на повечето от 100-те финалисти, участвали в 9-я “Дон Кихот“ – Международен конкурс за карикатура на тема "Quo Vadis Europa? (Накъде Европа)/ Пътят на надеждата". Темата тази година е "Бежанци" - въпрос от поредицата изяви на издателство “Дон Кихот“, които са организатори на инициативата. В проекта ще бъдат включени и произведения на близо 20 български автори.

Официалното откриване на експозицията в НДК е от 18:30 часа на Полуетаж – Изток (над Литературен клуб „Перото”). На него специални гости ще бъдат: Ердоган Карайел (Германия), художник; издател и дизайнер, организатор на събитието, художникът Халит Куртулмуш - Айтослу (Турция), Гани Сундури (Призрен, Косово), художник на комикси и организатор на Международния фестивал в Призрен.

В 17:00 часа е предвидена и среща с медиите, на която ще могат да се запознаят лично с някои от авторите на творбите, които ще рисуват шаржове в Литературен клуб „Перото”. Изложбата ще можете да се разгледа до 5 август.

Националният дворец на културата (НДК) вече периодично организира ТРАДИЦИОННИ БЪЛГАРСКИ ВЕЧЕРИ – професионално подготвени фолклорни спектакли, които представят българската автентична култура. В различните вечери ще бъде представено разнообразието на специфични фолклорни традиции като: старинни носии на повече от 200 години, звукът на най-старата гайда в Европа - каба гайда, звукът на 100 годишния инструмент – копана и др.

Спектаклите са с висока артистична стойност и пресъздават по неповторим начин силата на българската музикално-танцова традиция от всички етнографски области в България.

Програмата на фолклорните вечери е подготвена от Ансамбъл „Чинари”. Концертите ще се провежда в Зала 6 от 19:00 часа.

Традиционните български вечери ще се проведат на следните дати: 13 и 26 август 2016 г.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене