Спрете тировете и таратайките!

"ТИР на косъм да предизвика сериозен инцидент на автомагистрала "Тракия". Камионът се завъртял към бензиностанцията и спрял само на метър от първата колонка. До бензиностанцията има обект за бързо хранене. Имало е много хора, които по чудо са се отървали без наранявания".
"В посока Бургас се образува километрична опашка от автомобили. Вследствие на инцидент джип бе премазан от два тира. Той се движел между двата камиона, но поради липса на дистанция, тирът, който се намирал отзад, го блъснал. Единият камион е излетял извън магистралата, а джипът е смазан до неузнаваемост".
Това е само част от всекидневната сводка на пътната полиция в един "нормален" летен ден в България. Освен, че на тежките камиони пак им бе разрешено отново да пътуват и през уикендите в жегите, по родния "аутобан" "Хемус", където тапите са огромни заради ремонти в тунелите, обичайна картинка е в аварийната лента да са закъсали возила с над 20-годишна давност с вдигнати капаци и пушещи двигатели.
Всеки тръгнал за морето по "Тракия" от столицата към Бургас пък се натъква на следната гледка - магистралата се превръща като "Цариградско шосе" с автомобили, които заради пестене на гориво карат с максимум 100-120 км/ч, изпреварващи ги камиони и съвременни коли, които без проблем поддържат 150-155 км/ч, колкото е и толеранса на радарите на катаджиите. Така пътуването поне до Пловдив се превръща в истински кошмар и руска рулетка.
Не знам какво трябва да стане и колко хора да намерят смъртта си по родните пътища, та властимащите да спрат неизправните первозни средства (и тировете през уикенда), а след това да вдигат безмислено глобите, поощрявайки по този начин корупцията.

С пожелание за слънчево и безопасно лято!

ГЕОРГИ ЛУКАНОВ,
отговорен редактор

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене