“Бавачката на ангели” - осмият страшен роман на Камила Лекберг

Бавачката на ангели” е осмият поред роман от серията страшни четива - в буквален смисъл, на шведската писателка Камила Лекберг, в който криминалната загадка се разрешава от главните герои Ерика и Патрик.

Действието отново се развива във Фелбака, където миналото неминуемо застига настоящето.

През 1908 г. арестуват “бавачката на ангели”, която убива поверените ѝ нежелани от родителите си деца, превръщайки ги в ангели. Бавачката и съпругът ѝ са екзекутирани, оцелява само истинската им дъщеря Дагмар. През 1974 г. едно семейство с четири деца изчезва необяснимо от острова, на който държи интернат. Оцелява само едногодишната им дъщеря Ева. Години по-късно Ева се завръща заедно със съпруга си в къщата на острова, където някой се опитва да ги убие.

Камила Лекберг е родена през 1974 г. във Фелбака - малко селце на западния бряг на Швеция, и превръща родното си място в арена на своите романи – съвършената сцена, изолирана от света, сред снежен декор и капсулирано общество. Убийствата в тях са извършени по толкова чудовищен начин, че чак не е за вярване как могат да бъдат измислени подобни сюжети.

През 2008 г. писателката получава Голямата национална награда за криминална литература, а през 2010 г. заема шеста позиция в класацията на френското списание “Ливр Ебдо” и британското “Букселър”.

“Бавачката на ангели” е в превод на Любомир Гиздов и се издава от “Колибри”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!

Напишете дума/думи за търсене