Посрещнете изгрева на “Каваците” със S.A.R.S

“Свеже ампутирана рука Сатрианиа” или S.A.R.S, е групата, която липсва на родната ни България, но за сметка на това момчетата от Белград стават толкова известни, че се превръщат в идоли на всички балкански страни.

Идващи от Сърбия, S.A.R.S често използват балкански мотиви в музиката си, но категорично нямат нищо общо с чалгата. Чист, истински алтернативен рок. Песните им са социално ангажирани, често са за средата и начина на живот в родната държава, за положението на бившите югославски републики и за това на Балканите като цяло. Дори нашата малка България може да се открие в текстовете на момчетата. В онези, в които се пее как нищо не е наред, но едновременно с това всичко е прекрасно.

Будя се и се опитвам да не полудея

заради тази страна, заради тези хора, заради целия свят…

Много от нас са тъжни, защото други са фрашкани с пари,

фалшиво арестувани и фалшиво съдени…

И макар творчеството им да се върти главно около проблемите на родната земя, S.A.R.S пеят и за любов - дали към жена, дали към ракията. След години на гениални албуми и песни се появява и времето на третия им албум, който включва хита "Перспектива". Тя се превръща в най-високо класираната сръбска песен в MTV.

Днес “Ампутираната ръка на Сатриани” е на 6 години и има 10 албума зад гърба си, последният от които излезе тази година и носи красноречивото име "Последен албум". Оттук нататък групата преминава към издаването само на сингли, защото смята, че хората така или иначе слушат само тях, а не целия албум.

С последната си творба S.A.R.S идват на брега на къмпинг "Каваците", а ако и вие се чувствате свързани с текстовете на песните им, момчетата ще ви чакат там на 31 юли.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене