Дванайсет мига от лятото

Идеалното четиво за плажа е “Летни дни и летни нощи”. Дванайсетте любовни разказа под редакцията на Стефъни Пъркинс са по-скоро за младата публика, защото разказват за трепета на първите целувки и чувството за пеперуди в стомаха.

Историите обаче съвсем не са наивни, а красиво написани с богат стил и са интересни и за по-зрелите читатели, защото ги връщат в онзи период от живота им, когато нищо друго освен любовта, не е имало значение.

Въпреки че водещата тема е летните трепети, това не е книга единствено за романтика. Напротив – разказите са за намирането на себе си, за трудността на приемеш реалността, да осъзнаеш, че обичта не е вечна и че дори драмите имат своята горчива полза.

Освен това в някои от историите любовта умело се преплита с фентъзито. И това не е случайно. Сред авторите са Вероника Рот – създала култовата поредица “Дивергенти”, Касандра Клеър – дарила ни с фантастичните книги “Реликвите на смъртните”, Лий Бардуго – автор на хорърите “Сянка и кост”, “Престол и щурм”, “Падение и подем”, както и създателят на “Колеж за магьосници” Лев Гросман, и писателката на “Ясновидците” Либа Брей.

Свръхестестевни същества, обсебващи ритуали, горчиви моменти правят разказите нестандартни, интригуващи и завладяващи. Някои истории все пак са чисто любовни. Своят принос дават наложилата се като звезда в романтичните романи Стефъни Пъркинс и Дженифър Смит, наричана “новата Нора Робъртс”.

И все пак, както пише в анотацията на книгата, “може би е заради дългите мързеливи дни, а може би жегата прави всички малко луди. Каквато и да е причината, лятото е перфектното време за любов.”

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене