Дизйнерският Zero-Scooter се балансира с тялото на водача

След като в продължение на няколко години братята от Барселона Карлс и Хесус Бел с компанията си Bel&Bel сглобяваха луксозни офис столове от стари мотопеди Vespa и Piagio, сега решиха да предизвикат почитателите си с производството на нов вид електрически мотоциклети, на които водача стои прав. Т.нар. Zero-Scooter е първият в света скутер със самостоятелно балансиране на тялото, твърдят испанците, макар че в същността си популярния американски Segway е същото превозно средство.


За направата на електроника и механиката братята са разчитали на водещата световна марка NineBot. Изобретателите подчертават, че машината ще се понрави на мнозина с уникалния си ретро дизайн.


Теглото на екологичното превозно средство е само 25 кг. Батерията се зарежда за 3-4 часа, а на кормилото има мултимедийна система с Bluetooth App за Apple и Android.

Мотопедът без седалка е с максимално натоварване от 100 килограма и може да се движи с до 20 км/ч. Максималният наклон на пътя, който може да преодолява е 20 градуса. пробегът с едно зареждане на акумулаторите е 25-30 километра. Батерията е с капацитет 450 втч, а двете моторчета на колелетата са с мощност 1350 вата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене