Кирил Маричков, Косьо Марков и Данчо Караджов пеят за Петър Стоянов

Богдана Карадочева, Михаил Белчев, Кирил Маричков, Петър Гюзелев, Маргарита Хранова, Ваня Костова, Милица и Веселин Тодоров – Фактора, на пианото – Стефан Димитров и Валди Тотев, а отстрани подкрепят Светослав Пеев, Петър Попйорданов и скулпторът Павел Койчев. Музикантите пеят на партито за 60-годишния юбилей на Петър Стоянов на 25 май 2012 г. СНИМКА: АГЕНЦИЯ ТЕНЕВ

Концертът “20 години

по-късно” припомня

изборната му победа

С концерт “20 години по-късно” ще бъде отбелязан юбилеят от президентските избори, спечелени от Петър Стоянов и Тодор Кавалджиев на 3 ноември 1996 г.

Събитието се организира от инициативен комитет, включващ 20 български интелектуалци. Сред тях са Милчо Левиев, Стефан Цанев, Георги Чапкънов, Румен Леонидов, Валентина Радинска, Деян Енев, Теди Москов, Александър Петров. В списъка влизат и популярни български музиканти, които ще се включат в концерта. На сцената част от артистите, които ще изпълнят свои емблематични хитове, са Кирил Маричков, Валди Тотев, Богдана Карадочева, Стефан Диомов, Константин Марков от “Тангра”, Йордан Караджов от “Сигнал”, Васко Кръпката.

Инициативата

не е заявка за участие

в политическия живот

на България, уточниха инициаторите. Нейната цел е да припомни паметните събития от началото на 1997 г., когато Петър Стоянов като президент изигра решаваща роля за разрешаването на политическата криза в България. Ще се върнат назад във времето, когато бе подадена молбата за членство в НАТО, началото на реформите за членство в Европейския съюз и т.н. - време, белязано с много ентусиазъм, надежди и оптимизъм.

Инициативният комитет е изпратил писмо до БНТ, с което кани националната медия да стане партньор на събитието. Тепърва ще бъде обявена датата на самия концерт. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене