Изпращат Котоошу с терлици, каренца и шише ракия

При едно от завръщанията с половинката си в България Котоошу получи орден “Стара планина”.

С плетени терлици, каренца и шише ракия ще изпрати Котоошу и семейството му към Япония бабата на бившия сумист Кина Махлянова. Нагласила този подарък, защото японците обичали ръчната изработка, разказаха съседките ѝ.

Калоян Махлянов, съпругата му Асако Андо и двете им деца Кирил и Мария си тръгват от Джулюница днес. За пръв път от много години легендарният в Страната на изгряващото слънце българин прекара доста време заедно с родителите си Цеца и Стефан Махлянови. Бил и на Черноморието, където според местните има апартамент. Хора от селото разказаха, че въпреки славата и известността той е скромен и много приятен мъж. Ходел сутрин да пие кафе в центъра на селото с джипа си. Вече не бил с кимоно и чехли, а цивилен - с дънки и риза. “Много е отслабнал, ама по този начин пък се е подмладил. Видяхме се, питах го как е. “Добре съм, дойдох малко да си почина, от няколко дена съм тук. После се запъти към джипа си и ми се стори, че накуцваше. Питах коляното ли го боли, а той се разсмя: “Не, тук има една локва.” И тръгва с колата”, разказа пред “24 часа” кметът на Джулюница Мариян Точев.

Приятели обаче не пропуснали да го зачекнат, че се отказа от българско гражданство през 2014 г. Той обаче не се смущавал и отговарял: “Аз съм си българин и джулюнчанин.” За кратката ваканция родителите не смеели да го ангажират със селската работа. “Най-много един домат от двора да откъсне”, разказвала мама Цеца. А синът пък не спирал да се хвали, че по-сладки от доматите на родителите му няма.

Гостуването в България е първо за децата на Котоошу, които истински се радвали на пойните птици и пернатите, които дядо им Стефан отглежда в двора. Двете деца не говорели български, но 4-годишният Кирил разбирал езика на татко си. Калоян Махлянов е в Япония вече 14 години. Възпитаник е на Спортното училище във Велико Търново, където завършва с профил борба. Забелязан е на турнир от японски съгледвачи и получава предложение да се състезава в сумото. Достига до ранг озеки (голям шампион), но се оттегля от състезателна дейност през 2014 г. Сега учи за треньор по сумо. Вече е в четвърти курс и му предстои да завърши след няколко месеца.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене