Google ще наказва сайтовете с тежки изскачащи прозорци

Снимка: Pixabay

Най-голямата интернет търсачка Google обяви две големи промени в мобилното си търсене. Първо се премахва надписът "mobile-friendly" (букв. приятелско за мобилни устройства, т.е. удобно), далеч по-любопитно е второто - търсачката ще сваля в класациите сайтове, които имат големи и трудни за затваряне изскачащи прозорци при влизане в страницата.

Знаете ги - огромните реклами, с миниатюрно надписче "close [x]" в горния десен ъгъл, или ако дизайнерите на рекламата са особено зли, в горния ляв. Тежки банери от този тип изнервят потребителите от години, пише clubz.bg.

Google няма да наказва абсолютно всички изскачащи прозорци - някои от тях са полезни и не закриват твърде много съдържание. Ще бъдат засегнати изскачащите в началото, като минеш на нова подстраница в сайта, и най-досадните - които стоят над целия сайт като огромен хедър, сякаш съдържанието е там случайно, а рекламата е основното на сайта.

Причината за премахване на етикета "mobile-friendly" който подсказваше, че сайтът ще изглежда прилично на телефон, е далеч по-проста - Google са установили, че вече над 80% от сайтовете изпълняват изискванията за него. Което е още една добра новина - вече повечето интернет-разработчици правят гъвкави сайтове, работещи добре и на екрана на компютъра, и на смартфона.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене