Голяма дандания заради десния волан

Голяма форумна и фейсбук разправия се оформи около предложението на депутата Георги Кадиев за спиране на регистрациите на автомобилите с десен волан. Във вестник "24 часа" нашироко описах аргументите си "за" промяна на закона за пътищата, подкрепяйки тезата на г-н Кадиев, че колите с обратно кормило, които се движат по нашите пътища, са потенциално опасни.
Повечето хора реагираха като ужилени, заявявайки че "задкормилното устройство е най-важно". Естествено, че човешкият фактор е водещ и при шофирането, но никой не може да ме убеди, че един водач, който кара откъм банкета може да изпреварва сигурно, бързо и най-вече безопасно, защото просто няма видимост и трябва да изнесе колата, която кара в другото платно, което може да доведе до челен сблъсък. По този начин човекът, който си е докарал употребяваното возило на далавера от Англия (в повечето случаи вноса е от там), застрашава не само своя живот.
С компромиси нищо не можем да променим. Не е редно да махнем с ръка и да подминем този случай, оповавайки се на статистиката, че с коли с десен волан стават десетина катастрофи годишно (това е така, защото те са пренебрежимо малко у нас). Трябва да променим навиците си зад волана, а и закона, ако искаме малко от малко да сме сигурни по нашите пътища като по европейските.
Пожелаваме ви приятно доизкарване на лятната ваканция и не забравяйте, че е важно да стигнете до там, където се тръгнали, а не с десетина минути по-бързо. Пътят не е място за мерене на "мускули" и конски сили.

Приятно четене!

Георги Луканов,

отговорен редактор

на "Авто Труд"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене