Най-безумните фризури в киното

Има филми, които са безпогрешни във всеки свой детайл. Има и такива, които са толкова абсурдни не само със сценария си, но и с визията на героите си, че направо плачат за място в Залата на филмовите изцепки. Но Хавиер Бардем в “Няма място за старите кучета” и Джим Кери в “Ейс Вентура” определено ни учат какви фризури не трябва да избираме никога за себе си.

Камерън Диас
“Ах, тази Мери” изобилства от доволно запомнящи се кадри, в които главен
герой е косата. В комедията от 1998-а героят на Бен Стилър за кратко се
върна в спомените си от гимназията, в които вместо супермодерна прическа разхождаше нещо подобно на букет от увехнали петунии. Разбира се, нищо не
може да бие по безумие фризурата на Камерън Диас, която реши да си опра-
ви бретончето не с гел, а с физиологичния секрет на своя ухажор.

Хавиер Бардем


Когато братята Коен звънят на испанеца, за да го поканят за ролята на зловещ убиец
в “Няма място за старите кучета”, любимият на Пенелопе Крус надълго и нашироко
им обяснява, че не е подходящ. Първо, защото английският му е с брутален иберийски акцент и защото бил решил да не се стриже известно време. На шантавите режисьори толкова им харесала кройката на косата му, че му забранили изрично да си кастри космите върху главата.

Джим Кери


На комика му върви с шантавите подстрижки. Не стига, че в първата част на “От глупав по-глупав” го стригаха буквално с паница на главата, ами след това се
остави на кинаджийските фризьори да го издокарат с алаброс. Зоодетективът
Ейс Вентура е повече от свиреп с пера и запетайка на главата.

Джони Деп


Ясно е, че тандемът Тим Бъртън-Джони Деп е безпощаден откъм всякакви чутовни и ексцентрични хрумки в киното. Но със сигурност и екипът от гримьори и коафьори е на тяхното ниво. В “Чарли и шоколадовата фабрика” героят му Уили Уонка беше толкова нелеп с прическата, която беше продължение на типичния му цилиндър, че почти не е за вярване, че оформлението на оранжевото оперение на Лудия Шапкар го би. Едно от последните му превъплъщения като вампира Барнабас също не остава по-назад с фризурата ала Лиса Стенсфийлд.

Крис Тъкър


Забавният актьор изби рибата с различността си във филма на Люк Бесон “Петият елемент”. Образът му Руби Род беше всичко друго, но не и скучен.
Непрекъснато бърборещ и непрекъснато сменящ имиджа си, разнообразявай-
ки го с еклектични прически.

Гари Олдман

Безспорно е, че този британец е титаничен актьор, който не се спира пред нищо, за да избухне пред камерата. Заради брилянтното пресъздаване на Дракула Гари Олдман не се посвени да смени няколко перуки, едната от които принадлежи със сигурност на помпозността на помпадурите.

Робин Уилямс


Явно е, че на един мъж, за да се превърне в жена, му трябва или операция, или доста добър грим и перука. Покойният Робин Уилямс се превърна в дама на средна възраст в лентата “Мисис Даутфайър”, само и само да е близо до децата си след раздялата със своята съпруга.

Силвестър Сталоун


Един от първите и напоследък последните екшън герои отдавна сложи началото на традицията, наречена “безумни прически” в киното. Неговият вездесъщ герой Рамбо е безстрашен не само в карането на мотор, в убиването на врагове и ловък в избягването на опасности. Той е пионер и в “завидните” фризури, населили старите ленти.

Джон Траволта и Самюел Ел Джаксън


“Криминале” нямаше да се превърне в този култ, ако липсваха две неща – останала в аналите денс сцена с Джон Траволта и Ума Търман и безкрайно пошлите, но много cool прически на Траволта и Самюел Ел Джаксън. Да не говорим и за много добре измисленото допълнение от рошави бакенбарди и нелепа златна обеца.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Едва на 23 г. поппевецът Торино стана баща
Бон Джоуви отбелязва 40 г. на сцената с документален филм и нов албум (Видео)
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост

Напишете дума/думи за търсене