Особености на женския бой

При дамите шут между краката не помага. Дърпането на коси е повече обида, отколкото болка.

Невръстни ученички налагат довчерашна своя приятелка, засипват я с обиди, подлагат я на нови и нови унижения. Клипът за кратко придобива огромна популярност. Гледат го малки, подрастващи и възрастни.

Психолози се надпреварват да обясняват къде ни се е счупил чипът, че да се случват подобни неща. Малцина се интересуват от съветите на специалистите. Миловидни девойки още по-настървено се бият, снимат се и след това събират стотици хиляди гледания.

Оказва се, че женският бой е на особена почит в България. Двата пола еднакво се интересуват от мелетата, които си спретват непълнолетните и особено безмилостни красавици. Зрелищните схватки са предизвикани от незначителни поводи. Красивото момче от класа погледнало друго девойче, съперница пуснала неподходяща шегичка в социалните мрежи или на момичетата им е доскучало и са решили да научат на ред и дисциплина съученичката, която ги дразни просто защото е различна. Следва кървава саморазправа, която задължително е заснета с модерната мобилна техника. Рано или късно клипът става обществено достояние и абонираните за медийни изяви моралисти моментално се явяват на служба, за да запълват телевизионно време. Но от тяхното зрелищно тюхкане нищо не следва.

Родителите не се впечатляват от действията на своите наследници. Някои дори мълчаливо одобряват изцепките на децата си. Мамината и татина сладурана явно ще успее в живота, щом още отсега налага със сила волята си над по-слабите в класа или в квартала. Затова и боят между момчета и момичета лека-полека се превръща в национален спорт.

На олимпиадата нямахме особени успехи, във футбола също вече сме кръгла нула. Но в уличните боеве бихме могли да претендираме за златните медали. При мъжете със сигурност сме номер 1. Нашите емемейци открай време се славят като опитни бойци в клетката. Оказва се, че повечето от тях са и наркодилъри, ако се вярва на онзи плакат, който беше разлепен в София и също възбуди обществения интерес. Но стига за балканските мъжаги. На тях от времето на Аспарух им е в кръвта да се млатят със и без повод.

Да погледнем нежния пол, имал щастието или нещастието да се засели по нашите географски ширини. Поне според статистиката от последните години по-изящната половина от човечеството е също толкова отворена към физическата саморазправа, колкото и надумканите до козирката с тестостерон самци. Още през 2009 г. излиза стряскаща статистика, според която женският бой е на особена почит сред тийнейджърите на възраст между 13 и 16 години.

Повод за тогавашните коментари са зачестилите мелета между ученички във Варна. Тогава поне по веднъж на седмица са регистрирани сериозни случаи, които налагат намесата на специалисти от Детската педагогическа стая. После абсолютно същата мода завладява Хасково, а през това време не престават да се бият яко и в София, и в другите градове и паланки. Очевидно е, че агресията на момичетата на България се засилва с всяка изминала година. Никой не може да се справи с проблема. По-добре е децата отрано да научават основни хватки, с които да се предпазват от непредизвиканата агресия на улицата.

Специалистите са се фокусирали върху психо-емоционалните проблеми на подрастващите, които ги подтикват към саморазправа с връстниците. Никой не се сеща да направи качествен анализ на самия женски бой.

А той се различава по същество от мъжкия тупаник. Със сигурност е необходим този по-задълбочен поглед върху начина на водене на женския бой. След като психолозите се провалиха, нека всички малки и по-големи дами да са подготвени за бъдещото си бойно кръщение.

Любопитното при уличния "нежен" бой е, че момичетата никога не използват крошета като батковците им в пошлите американски екшъни. Младата женска кръв винаги удря отстрани врага с отворени пестници.

Все едно обсипва с шамари тялото на противника. Техниката не е особено ефективна за нанасяне на големи поражения, но за сметка на това изглежда особено зрелищно и може би затова любителските клипчета се радват на толкова голям интерес в интернет.

Тук е мястото да отбележим, че момичета, девойки и по-възрастни враждуващи съседки много рядко включват в боя краката. Дамите просто не се чувстват достатъчно координирани, за да се бият едновременно с ръце и крака.

"Жената със сигурност се страхува да остане само на опорния си крак, докато с другия нанася удар. Не е сигурна в крайния резултат и като нищо може да тупне по дупе на земята", с усмивка коментира инструкторката по аеробокс Виолета Захариева. Самата тя навремето се готви за сериозна боксова кариера, но стечение на обстоятелствата я остава извън професионалния спорт. Тя поне не се сеща и в най-тежките схватки на ринга съперничка да я е нацелвала в слабините. Но дори и да се беше случило, едва ли болката щеше да е чак толкова зловеща. Истината е, че жените реагират доста по-спокойно от мъжете, ако получат ритник между краката. За сметка на това тяхната слаба зона по време на бой е гръдния кош.

"Ударите там са болезнени и точно заради това в бокса често се ползват гръдни протектори", обяснява още Вили. Разбира се, това са съвети за професионалисти. Докато на улицата е важно да използваш мръсни хватки, за да надвиеш над противника. Скубането на косата е точно такава изключително гадна и може би най-често използвана хватка в женския бой. Със сигурност ще видите късане на кичури в почти всяко любителско клипче. Рано или късно едната се хваща за скалпа на другата, оплита хубаво пръсти в добре оформените къдрици и започва да дърпа на всички страни.

Оттам сигурно е дошъл изразът – двете така се сбиха, че хвърча перушина. В случая летят цели снопове коса, които преди това години наред са били обгрижвани с много внимание и любов. "Скубането не е чак толкова болезнено.

На всяка една от нас се е случвало във фризьорския салон да се заплете гребена или машата. Да, боли, но не е болка за умиране. По-скоро скубането по време на бой е унизително за жертвата.

За всяка жена косата е от първостепенно значение и посегателството върху нея се приема изключително тежка. Така да се каже – емоцията увеличава десетократно болката", категорична е инструкторката по аеробокс.

Скубането обаче напоследък е трудно заради модата девойките да се носят късо подстригани. Отдавна й мина времето на приказката за красивия принц, който се изкачва по косите на Марулка, за да прекара една незабравима нощ в стаичката на върха на непристъпната кула. Като не могат да се скубят, девойчетата могат да се дращят. От памтивека ноктите са силно женско оръжие.

Или поне е било така до навлизането на новите технологии в козметичната индустрия. Сега вече девойките и на 20, и на 30 по 2, както пееше Богдана Карадочева, много ревниво пазят ноктите си. Ще е изключително глупава постъпка да похабиш нокткопластика, за която си висяла поне час в козметичния салон, платила си луди пари и си се подложила на болезнената процедура по премахването на кожички.

По-добре да се развихриш с юмруци и ако си достатъчно опитна в тези битки, да включиш и ритниците. Нещо подобно се случва по време на жестоката свада между певицата Рут Колева и служителката на външно министерство Деница Михайлова. Рут разказва пред "168 часа", че в продължение на около минута е подлагана на жесток физически тормоз от страна на своята съперница, с която се скарват на наказателен паркинг.

"Жената се приближи бързо и започна да ме налага с ръце и крака. В един момент ме хвана за косата и ме дръпна надолу, след което получих и тежък удар в лицето. До края не отвърнах на физическата агресия, защото не смятам, че това е начинът да се решават проблемите. За последно се бих в четвърти клас, и то с едно момче. Преди седем-осем години бях нападната на улицата от трима пияни мъже. Тогава се разминах с няколко шамара и ритника. Сега пострадах доста по-тежко при сблъсъка си с другата жена", разказва Рут Колева, която очаква прокуратурата да си свърши работата по нейния случай.

Рут наистина е впечатлена от злобата на съперницата си, но на улицата е добре известно, че мацките винаги са влагали по-унищожителни емоции по време на битка. Мъжете някак си успяват да канализират своята агресия , опитвайки се да нанесат максимално много поражения на противника. Дамите се хвърлят със сърце и душа, въпреки че резултатът може и да не е особено задоволителен.

"Жените се бият по-хаотично Виждала съм на ринга професионални боксьорки, които в един момент губят контрол над емоциите и започват да мятат ръце все едно за първи път слагат ръкавиците. Със сигурност злобата ни е в повече в сравнение с мъжете, но тя не помага особено по време на професионален или уличен бой", категорична е Вили Захариева.

И да не пропуснем въпроса за плюенето – изключително грозен и неспортсменски акт по време на улична свада. Интересното е, че той е присъщ изцяло за мъжете. Често ще срещнете изроди, които храчат себеподобните по време на махленски скандал. Жените не падат на толкова ниско ниво.

Защо жените никога не се удрят в корема четете в хартиеното издание. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Списание "Тайм" обяви списъка си за най-влиятелните личности на 2024 г. (Снимки)
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори

Напишете дума/думи за търсене